RATB nu va mai achiziţiona AUTOBUZE second hand, ci va cumpăra 500 de MAŞINI NOI

de:
20 sept. 2016
0 afișări
RATB nu va mai achiziţiona AUTOBUZE second hand, ci va cumpăra 500 de MAŞINI NOI

În primul rând, dezvoltarea parcului auto al RATB – pentru că mai multe mijloace de transport în comun de o calitate superioară, care să ofere condiţii în trafic ar însemna şi un început în a renunţa la maşina mică pentru mulţi bucureşteni. Suntem acum în procedura de realizare a documentelor necesare licitaţiei publice internaţionale deschise pentru achiziţionarea a 500 de autobuze noi„, a spus Gabriela Firea la comandamentul pentru problemele urgente de mediu din Bucureşti.

Iniţial, Firea a anunţat că intenţionează să achiziţioneze 200-250 de autobuze second-hand din străinătate care să fie mai noi decât vehiculele din parcul auto al RATB.

Am primit informaţia de la toate companiile că maşinile second-hand, în primul rând, nu există atâtea cât ne-am fi dorit noi. 200-250 de autobuze second-hand şi noi ne doream, maximum rulate, 2-3 ani. Şi nu s-a găsit pe piaţa internaţională o baterie de autobuze care să fie totuşi mult mai noi decât cele existente acum în trafic care au o vârstă de 10 ani de zile şi atunci s-a renunţat la această idee şi vom achiziţiona doar autobuze noi, 500 de autobuze„, a explicat Gabriela Firea, potrivit news.ro.

Primarul Capitalei a spus, în vară, după preluarea mandatului, că în parcul RATB sunt 1.000 de autobuze, dar doar 648 sunt pe traseu, 485 de tramvaie, din care doar 245 sunt în traseu şi 297 de troleibuze, 155 fiind pe traseu. Firea a mai spus atunci că cele mai noi autobuze sunt în circulaţie de peste 10 ani.

Cookies