RATB cumpără AUTOBUZE de un MILION de EURO pentru Bucharest City Tour

de:
23 sept. 2016
3 Afișari
RATB cumpără AUTOBUZE de un MILION de EURO pentru Bucharest City Tour

Pentru achiziţia celor patru autobuze supraetajate care să fie puse în circulaţie pe traseul turistic din Capitală, RATB intenţionează să plătească 3,907,200 RON fără TVA (4,8 milione lei cu TVA, adică peste 1 milion de euro ). Licitaţia publică ar urma să aibă loc pe data de 11 noiembrie 2016, scrie romaniatv.net.

Primăria Capitalei vrea să aibă propriile autobuze pe linia turistică. Cumpărarea noilor double-deckere a fost prinsă în planul de investiţii al RATB din 2016, plan care a fost aprobat deja de CGMB. Este vorba de patru autobuze supraetajate noi care vor circula pe traseu din primăvara viitoare„, a explicat purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu.

Conform sursei citate, decizia de a renunţa la autobuzele supraetajate închiriate de la Constanţa a fost luată de municipalitate din cauză că acestea s-ar fi deteriorat în timp.

Închirierea lor este foarte scumpă ţi au un grad de uzutră care deja se sesizează. Primăria Capitalei a dorit să îmbunătăţească confortul turiştilor şi să crească calitatea serviciilor oferite călătorilor„, a motivat Tobescu.

Pentru închirierea celor patru autobuze supraetajate (cu câte 77 locuri fiecare) de la Primăria Constanţa, care au circulat în acest an pe traseul Bucharest City Tour, timp de şase luni, RATB a bugetat 144.000 euro fără TVA, adică 6.000 euro lunar pentru fiecare autobuz, sumă comparabilă cu anii plătiţi anterior.

În aceste condiţii, în ultimii şase ani, Regia a cheltuit pentru închirierea acestor mijloace de transport Bucharest City Tour peste 850.000 euro, adică aproape cât vrea să dea acum pentru a cumpăra autobuzele supraetajate.

Linia turistică de vizitare a oraşului, Bucharest City Tour, a fost lansată în anul 2011 în cadrul unui proiect pilot derulat de RATB împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea. De atunci, a fost reluat în fiecare an.

Numărul turiştilor care au călătorit cu autobuzele Bucharest City Tour, în perioada 15.05.2015 – 13.10.2015, a fost de 42.757, iar suma încasată din vânzarea titlurilor de călătorie a fost în cuantum de 1.005.370 lei, a anunţat RATB. Comparativ cu sezonul anterior 2014, anul trecut s-a înregistrat o creştere a mediei lunare a numărului de călători cu 16% (de la 7.372 clienţi/lună în 2014 la 8.551 clienţi/lună în 2015), a precizat RATB.

Traseul Bucharest City Tour se desfăşoară în jurul punctelor de interes turistic din Bucureşti, respectiv: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

Călătorii plătesc pentru un bilet 25 de lei în cazul adulţilor, respectiv 10 lei în cazul copiilor între 7-14 ani. Pentru copii sub 7 ani, călătoria este gratuită dacă sunt însoţiţi de un părinte. Tichetele de călătorie se pot achiziţiona atât de la centrele de vânzare ale RATB, cât şi din autobuze, având valabilitate de 24 de ore. Reprezentanţii RATB spun că această legitimație de 24 de ore le permite turiştilor, români și străini, să se oprească pe traseu, să viziteze anumite obiective sau să mănânce în oraş şi să revină apoi să reia turul Bucureştiului de unde vor.

Autobuzele de pe linia Bucharest City Tour circulă în intervalul orar 10.00 – 22.00, pe ruta Piaţa Presei – Muzeul Satului, trecând pe lângă Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Piaţa Revoluţiei, CEC, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană şi Parcul Herăstrău. Traseul cuprinde 14 staţii în total şi este parcurs în aproximativ 50 de minute.

Turiştii Bucharest City Tour au la dispoziţie ghiduri audio în limbile română, engleză, franceză şi italiană, hărţi şi pliante, cu informaţii despre obiectivele turistice de pe traseu, precum şi sistem internet wireless gratuit.

Cookies