ARHIVA B365

RATB Bucureşti a recepţionat două tramvaie noi. Cât costă un tramvai nou Bucur LF

RATB Bucureşti a recepţionat două tramvaie Bucur LF, singurele achiziţii de mijloace noi de transport făcute în acest an, a declarat Ion Dedu, director Direcţia Transporturi din Primăria Bucureşti, direct responsabil de RATB, pentru economica.net.

„Tocmai ce s-au recepţionat două tramvaie noi Bucur fabricate la URAC (Uzinele RATB Atelierele Centrale). Vor circula pe linia 1 (Şura Mare-Piaţa Iancului), acolo unde sunt şi celelalte Bucur noi”, spune Dedu.

Tramvaiul Bucur are o lungime de 25 de metri, o înălţime de 3,7 metri şi o lăţime de 2,45 metri. Vechiculul gol are o masă de 34 de tone, iar complet încărcat cu pasageri are 50,5 tone.
Este dotat cu instalaţie de aer condiţionat, sistem automat de comutare a macazului, sistem de taxare automată şi de numărare a pasagerilor, la cerere cu sistem de informare călători, audio şi video.

Tramvaiele Bucur sunt un concept local şi costă circa 900.000 de euro bucata. Un tramvai modern, cu podea 100% coborâtă, porneşte de la 1,4 milioane de euro.

Bugetul total al RATB pentru acest an a fost de 710 milioane de lei (circa 165 de milioane de euro), din care 560 de milioane de lei reprezintă subvenţia Primăriei.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button