SMART CITY

RATB are nevoie de o subvenţie de 150 milioane de euro în 2011. Primăria oferă cu 30% mai puţin

„Noi am solicitat 630 milioane de lei pentru acest an. La stabilirea subvenţiei necesare a fost luată în considerare şi majorarea preţului biletului cu 40%. Se estimează în acest an şi o creştere a preţului combustibilului cu 5%. Este vorba de o estimare a bugetului”, a declarat pentru B365.ro, directorul general RATB, Adrian Criţ.

În 2010, RATB a primit subvenţii în valoare de 525 milioane de lei. În acest an însă, oferta Primăriei este mult mai mică. Potrivit proiectului de buget subvenţia pentru transporturi va fi de doar 429 milioane de lei.

Subvenţia oferită de municipalitate reprezintă 66% din bugetul total al RATB, restul de bani provenind din venituri proprii.

Preţul biletelor RATB ar putea fi majorat din primăvara acestui an

Conducerea RATB a trimis din noiembrie Consiliului General al Municipiului Bucureşti cererea de majorare a preţului biletului cu 40%.

„Biletele RATB nu au mai fost scumpite din februarie 2008, în condiţiile în care inflaţia a crescut şi  TVA-ul a fost majorat. De atunci şi bugetul pentru salarii a fost majorat cu 20%, iar preţul combustibilului a crescut cu 50%.  Bucureştiul are cel mai ieftin serviciu de transport comun din întreaga ţară”, a explicat Adrian Criţ.

Dacă solicitarea RATB privind majorarea preţului la bilete va fi aprobată de consilierii generali, scumpirea va fi aplicată din primăvara acestui an.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button