RATB ar putea achiziţiona 50 de tramvaie şi 50 de troleibuze noi

de:
27 ian. 2014
0 Afișari
RATB ar putea achiziţiona 50 de tramvaie şi 50 de troleibuze noi

Efortul financiar pentru acestea ar fi de cel puţin 60 de milioane de euro, iar bugetul RATB pentru acest an nu a fost încă aprobat însă- deci nu se ştie care sunt sumele de care conducerea Regiei va dispune, informează Economica.net.

„Ar trebui să schimbăm tot parcul de tramvaie şi cel puţin jumătate din cel de troleibuze”, spune  Ion Dedu, şeful Direcţiei Transporturi din Primăria Capitalei, care subliniază însă că, la 400 de tramvaie şi două milioane de euro costul pe tramvai nou, costul calculat de oficialul din Primărie pentru reînnoirea parcului ar fi de circa 800 de milioane de euro. 

„Nici vorbă să putem aloca aproape 900 de milioane de euro pe reînnoirea parcului RATB.O apreciere realistă este că s-ar putea, eventual, să se aloce un buget pentru achiziţia a 50 de tramvaie noi şi 50 de troleibuze”, explică oficialul citat. 

Totuşi, suma ce va fi alocată achiziţiilor nici măcar nu se poate estima încă, pentru că perpetua austeritate de la nivelul Consiliului Municipal nu a lăsat aproape deloc locul pentru achiziţii de noi mijloace de transport în ultimii ani.

Cookies