150 de autobuze RATB vor fi dotate cu aer condiţionat. Ce se va întâmpla cu tramvaiele

de:
17 iun. 2018
1 Afișari
150 de autobuze RATB vor fi dotate cu aer condiţionat. Ce se va întâmpla cu tramvaiele

RATB a anunţat că, în această vară, ar urma să fie instalate aparate de aer condiţionat pe mai multe mijloace de transport în comun. Astfel, Regia susţine că are deja în derulare un contract de execuție pentru montarea de instalații de climatizare pe încă 150 de autobuze fără astfel de dotări. Până în prezent, la peste 20% din cele 150 de autobuze lucrările sunt în diverse stadii de execuție sau instalațiile au fost deja montate și sunt în perioada de probă. Pe măsură ce vor fi recepționate, instalațiile de pe vehicule vor fi utilizate. 

Totodată, pentru îmbunătățirea condițiilor de călătorie, RATB are în derulare și un contract pentru dotarea cu instalații de climatizare a 100 de troleibuze. Până acum, au fost montate și se află în probe sau sunt în diverse stadii de execuție 25% din troleibuzele incluse în programul de modernizare, iar primele 14 troleibuze cu aer condiționat sunt în traseu și sunt incluse permanent în parcul circulant, inclusiv sâmbăta și duminica.

„Procesul de modernizare a vehiculelor prin montarea de instalații cu aer condiționat este întârziat de faptul că montarea se poate face doar în perioade de repaus al vehiculelor sau în zilele când parcul circulant este relativ redus (sâmbătă, duminică și sărbători legale)”, informează RATB. 

În ceea ce privește proiectul de modernizare a peste 250 de tramvaie cu sistem de climatizare în salonul de călători, licitația a fost anulată, întrucât pentru loturile respective nu au fost depuse oferte sau au fost depuse oferte neconforme. Procedura de licitație va fi reluată.

Cookies