ARHIVA B365

RATB a prelungit o linie de transport în comun pentru cel mai mare parc acvatic din România

Linia de autobuz 236, care înainte circula până la complexul comercial din cartierul Militari, a fost prelungită de RATB până la parcul de distracţii Divertiland. Regia a luat decizia prelungirii acestei linii după aproape doi ani de la deschiderea parcului acvatic, în contextul în care vizitatorii au la dispoziţie alte metode de transport mai eficiente. Astfel, anul trecut a fost inaugurată o gară care face legătura între Divertiland şi Gara de Nord sau Gara Basarab. În această gară ajung zilnic 17 trenuri ale CFR Călători, iar legătura între Gara de Nord sau Gara Basarab şi Divertiland este asigurată în minimum 14 minute şi maximum 26 de minute, conform orarului pus la dispoziţie de CFR Călători. De asemenea, la fiecare 30 de minute, un microbuz asigură gratuit transportul vizitatorilor, de la staţia de metrou Păcii până la parcul de distracţii. În plus, în contextul în care biletele nu sunt deloc la îndemâna oricui, ajungând şi până la 300 lei, pentru o familie formată din doi părinţi şi doi copii care au peste 1,2 metri înălţime, într-o zi de week-end, cei mai mulţi vizitatori ai parcului acvatic sunt oameni cu dare de mână, care, în majoritatea cazurilor deţin autoturisme personale şi îşi permit să se deplaseze cu acestea până la Divertiland.

Contactaţi de reporterii B365.ro, reprezentanţii Regiei au declarat că au luat decizia de a prelungi traseul acestei linii, în urma cererilor primite din partea călătorilor. Oficialii instituţiei nu au precizat însă câte cereri au primit din partea călătorilor, prin e-mail sau prin telefon, pentru introducerea unui mijloc de transport în comun până la acest parc de distracţii. De asemenea, reprezentanţii RATB nu au precizat nici câţi călători estimează că vor avea în plus prin prelungirea liniei 236.

Având în vedere cererile venite din partea călătorilor din vara anului trecut, coroborat cu solicitarea conducerii parcului Divertiland, R.A.T.B. a decis prelungirea experimentală a liniei de autobuze 236 până la acest centru de interes pentru locuitorii Capitalei. Scopul prelungirii acestui traseu îl reprezintă eficientizarea liniei prin atragerea de noi grupuri de călători şi dorinţa de a veni în întâmpinarea solicitărilor primite din partea clienţilor noştri. Precizăm că vom analiza periodic valorile fluxurilor de călători, pentru a avea o imagine clară asupra rentabilităţii acestei linii, urmând să facem adaptări ale ofertei în funcţie de datele obţinute în traseu. Pe parcursul anilor, menţionăm că Regia şi-a extins reţeaua de transport public de suprafaţă cu scopul de a asigura, pe cât posibil, o mai bună conexiune între oraş şi marile întreprinderi, hipermarketuri, mall-uri şi zone de agrement, aflate în imediata apropiere a oraşului„, au declarat, pentru B365.ro, reprezentanţii RATB.

Vezi aici şi aici orarul autobuzelor de pe linia 236, spre şi dinspre Divertiland.

Cât costă biletele la Divertiland 

Adulţii şi copiii cu o înălţime mai mare de 1,2 m, care vor să meargă la Divertiland, trebuie să plătească 50 lei pentru un bilet, de luni până vineri, iar în week-end tariful este de 80 lei de persoană. Preţurile biletelor pentru studenţi şi elevi sunt de 40 lei în timpul săptămânii şi de 70 de lei în week-end. Elevii şi studenţii beneficiază de aceste tarife dacă prezintă carnetul de elev sau legitimaţia de student. Pensionarii, cu vârste peste 60 de ani, plătesc 30 lei în timpul săptămânii şi 50 lei în week-end. Persoanele cu dizabilităţi plătesc 25 de lei în timpul săptămânii şi 40 de lei în week-end. În luna iunie, copiii cu vârste mai mici de 10 ani au acces gratuit, iar promoţia este valabilă pentru 2 copii/familie, cel de-al treilea copil plătind 25 lei la intrare. Biletele achiziţionate online au o reducere de 10%, iar accesul copiilor până în 3 ani este gratuit.

Parcul acvatic Divertiland este deschis zilnic între orele 10.00 – 20.00, iar toboganele sunt disponibile între orele 11.00 – 18.00.

Citeşte şi: Un week-end în aqua parcul din București, mai scump decât o săptămână la mare

Cel mai mare aqua parc din ţară este situat la kilometrul 13, pe autostrada A1 (Bucureşti – Piteşti), în apropierea magazinului Kika Militari. Unitatea are 22 de tobogane, printre care și Kilimanjaro, Waterfall, Rainbow Tower, Snake Pitt, special pregătite pentru amatorii de senzaţii tari. Parcul mai are şi o piscină cu valuri şi este parcurs de un Râu Leneş, care îi poartă alene, pe o distanţă de 500 metri, pe cei care vor să se relaxeze pe saltele. Lazy River (n.red – Râul Leneş) are în centru şi o cetate a ploii (vezi foto), care este echipată ca un labirint al distracţiei pentru copii.

Plaja cu nisip din parcul acvatic are o suprafaţă de peste 3.000 mp şi cuprinde restaurante, snack baruri, cafenele, spaţii comerciale, unitate medicală, zonă pentru petreceri şi terenuri de volei de plajă. Accesul cu alimente și băuturi cumpărate din afara Divertiland este interzis.

Parcul acvatic se desfăşoară pe o suprafaţă de peste 42.000 de mp, incluzând cele circa 850 de locuri de parcare, şi are o capacitate maximă de 3.500 de vizitatori zilnic.

Vezi aici: Ce ştranduri s-au deschis deja în Bucureşti şi cât costă intrarea

               De ce NU merită mers la La Plaja Acua Park Divertiland: ce hibe are noul parc de distracţii acvatice

Compania Magic World Developments, care controlează şi operează parcul de distracţii Divertiland, a fost înfiinţată de familia de investitori Constantino, ai cărei membri sunt originari din Venezuela. Grupul de investitori finanţează şi dezvoltă proiecte imobiliare în diverse sectoare în state precum Venezuela, Puerto Rico, Bulgaria, România și Grecia.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button