ARHIVA B365

RATB a început să îi acționeze în judecată pe șoferii care blochează vehiculele Regiei

În 2015, Regia Autonomă de Transport București a înregistrat, la nivelul tuturor vehiculelor, o întârziere de 9.600 de ore, ceea ce înseamnă că, însumat, toate vehiculele de transport în comun, au întârziat într-un an…400 de zile. În comparație, transportul în comun de suprafață din Tokio a avut anul trecut o întârziere de doar câteva zeci de minute.

Şeful departamentului de comunicare din cadrul RATB, Constantin Tobescu, a declarat că pierderile repetate i-au determinat să înceapă acţionarea în instanţă a şoferilor care le aduc prejudicii, atât pentru a recupera o parte din pierderi, cât şi pentru a aduce la cunoştinţa cetăţenilor „consecinţele faptelor iresponsabile din trafic”.

„Încercăm să tragem şi noi un semnal de alarmă prin care lumea să fie puţin mai responsabilă. Aţi văzut în ultimul timp ce probleme am avut cu întârzierile din cauza blocării străzilor prin parcări aiurea, unele chiar pe linia de tramvai. La nivelul ultimului an am înregistrat 9.600 de ore de întârzire la nivelul parcului nostru, datorate atât parcărilor neregulamentare, cât şi accidentelor rutiere, avariilor la reţea, sau din cauza reţelei de electrificare rupte de vreun camion. În costuri, aceste 9.600 de ore întârziere înseamnă în jur de 1,5 milioane de lei. Departamentul nostru juridic a început să intenteze procese celor care ne blochează accesul şi din cauza cărora pierdem ore bune în trafic fiindcă şi-au lăsat maşina parcată aiurea şi autobuzele nu mai pot înainta. Astfel, îi acţionăm în judecată pe cei care ne blochează pentru recuperarea prejudiciului”, a declarat, pentru ziarulring.ro, Constantin Tobescu.

„Pe lângă prejudiciul financiar pe care ni-l aduc şoferii care ne blochează traseele, mai important este cel de imagine. Călătorii ştiu doar că tramvaiul a ajuns în staţie la un interval enorm de 30 de minute şi îi rămâne în minte doar cât de neperformant e RATB şi cât de încet. Dar nu ştie că am ajuns după jumătate de oră fiindcă cineva a parcat pe linia de tramvai. Săptămâna trecută, liniile 300 şi 368 au fost blocate în trafic 95 de minute din cauza unuia care şi-a lăsat maşina în stradă. Se ajunsese ca zeci de autobuze să stea în trafic efectiv unul după altul. Linia s-a rupt efectiv”, a mai spus Tobescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button