Ratatouille și verișorii, aventură prin București. Familion mare, șobolani sunt aproape peste tot prin oraș

16 nov. 2022
332 afișări
Ratatouille și verișorii, aventură prin București. Familion mare, șobolani sunt aproape peste tot prin oraș
Ratatouille și verișorii, aventură prin București. Șobolanii sunt tot mai prezenți în oraș. Imagine simbol: Unsplash

Șobolanii umblă nestingheriți prin București. Rozătoarele îi „întâmpină” pe turiștii care vin cu trenul, dar și pe bucureștenii care tranzitează zona Gara de Nord. Tot mai des, Ratatouille și verișorii sunt văzuți și în centrul Bucureștiului: Piața Unirii sau Piața Universității. Ce declară directorul Companiei Municipale Eco-Igienizare, subordonată PMB.

Șobolanii mișună în voie prin București

Șobolanii și-au făcut un cartier general în zona Gara de Nord din București. Mai mulți bucureșteni au declarat pentru Digi24 că văd din ce în ce mai des rozătoarele în această zonă.

Mai mult, ajung să mișune pe la picioarele oamenilor și se hrănesc cu resturi din goșurile de gunoi. Totodată, Ratatouille și verișorii au ajuns să-și facă veacul și în parcul din Piața Unirii.

Ce au declarat oamenii:

  • „Mai sunt, mai ales în parcul ăsta de aici. Că lasă resturile de mâncare și se adună acolo, fac conferință. Sunt mulți”, declară un bucureștean.
  • „Efectiv mișună printre picioare, mănâncă din coșul de gunoi”, spune un bărbat.
  • „Nu doar în zona Gării sunt șobolani. Noi am filmat doi într-un parc din Piața Unirii”, adaugă un alt bucureștean.

Un incident similar a avut loc în Militari: Un șofer a încremenit când, în trafic, i-a apărut un șobolan pe capota mașinii.

Ce declară directorul companiei care se ocupă de deratizare

Compania Municipală Eco-Igienizare (subordonată Primăriei Capitalei) se ocupă de deratizare în București. Reprezentanții companiei au declarat că au realizat la timp toate acțiunile, iar motivul pentru care șobolanii se înmulțesc ar fi altul.

„Pe aceste zone noi am efectuat tratamente, dar vreau să fac un apel către locuitorii Bucurestiului ca să nu mai arunce sau să lase mâncare, diverse recipiente pe aceste spații, deoarece acestea atrag acești șobolani”, a declarat Bogdan Pascu, director al Companiei Municipale Eco-Igienizare pentru Digi24.

În 2022, bugetul pentru deratizare este de 5,4 milioane de lei. Bugetul a fost de două ori mai mic în 2021.

Cookies