Ratatouille și prietenii săi din București. Șobolan ieșit la plimbare relaxat, ziua-n amiaza mare, pe Calea Călărași. „Poate are cip și-i găsim stăpânul”

02 oct. 2023
892 Afișari
Ratatouille și prietenii săi din București. Șobolan ieșit la plimbare relaxat, ziua-n amiaza mare, pe Calea Călărași.
Ratatouille și prietenii săi din București. Șobolan ieșit la plimbare relaxat, ziua-n amiaza mare, pe Calea Călărași. "Poate are cip și-i găsim stăpânul" | Sursa: Cetățean Sector 3/Facebook

Șobolanii nu sunt o problemă nouă pentru bucureșteni și, adesea, mulți dintre locuitori nici nu se mai miră de prezența lor. Ba mai mult, ajung să facă haz de necaz pe rețelele de socializare, întrebându-se, în același timp, dacă autoritățile vor rezolva problema.

Problema șobolanilor din București persistă

Rozătoarele pot fi o pacoste pentru persoanele care ajung să aibă astfel de animale în locuință, în curte sau chiar în zona în care locuiesc. Acestea provoacă multe pagube mai ales în case sau apartamente – rod cabluri, pot contamina alimentele și sunt purtătoare de boli.

Capturarea lor poate fi dificilă și această acțiune dă bătăi de cap celor care se confruntă cu o astfel de problemă.

În București, de exemplu, șobolanii parcă nici nu mai încearcă să se ascundă. Mulți bucureșteni i-au văzut pe lângă ghenele de gunoi, pe străzi, prin curțile blocurilor sau chiar în parcuri.

Locuitorii se plâng de această problemă pe rețelele de socializare, întrebându-se dacă Primăria Capitalei și primăriile de sector vor lua măsuri pentru a stopa răspândirea rozătoarelor.

O femeie a publicat, pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3”, o imagine cu un șobolan care mișuna nestingherit într-o curte de pe Calea Călărași, iar mai multe persoane au făcut haz de necaz de situația expusă în mediul online.

Iată câteva dintre comentariile lăsate la postare:

  • „E cat pisica.” – D. Iorga
  • „Laurentiu, te-am gasit.” – F. Chifor
  • „Du-l la un cabinet poate are cip si ii gasim stapanul…” – D. Bogdan
  • „Noroc ca e dupa gratii 🫠” – L. Isaila

Invazie de ploșnițe verzi în București

Dacă șobolanii nu îi irită destul de mult pe bucureșteni, cele care par „să-i scoată din pepeni” și mai mult pe locuitorii Capitalei sunt ploșnițele verzi. Micile insecte mirositoare pare că și-au găsit locul perfect în București.

Acest lucru a fost pus în evidență într-o postare făcută de Adriana Săftoiu, filolog de profesie, fost deputat, consilier prezidențial, purtător de cuvânt al Guvernului și al Administrației Prezidențiale, într-o postare pe pagina de Facebook.

Aceasta spune că este la un pas de isterie din cauza acestor insecte și le vânează ca o descreierată:

Poate că doar mie mi se întâmplă, dar sunt la un pas de isterie. Ploșnițele, verzi, care au un miros scârbos, fac imposibil să deschizi orice geam. Nu contează plasa, reușesc să se strecoare. Azi, mă simțeam ca o descreierată care vâneză și vânează mizerile astea. Și nu una, zeci, zeci.

Fostul deputat se întreabă dacă primarii din București nu au vreo problemă cu ploșnițele verzi sau ei sunt ocoliți de acestea:

Pe primarii din București îi ocolesc? Aproape că m-aș închina ca la moaște – nu mă pricep, dar aș învăța- la acela care se ocupă de problema asta. E de nerespirat aerul. Miroase a aceste nenorociri. Dacă nu sunt crezută, vă fac o fotografie cum arată geamul/plasa…deja sunt la limită cu această nenorocire.

În ultimele luni, Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare, a realizat tratamente de combatere a larvelor de țânțari și a țânțarilor adulți, a șobolanilor și tratamente de dezinsecție pentru combaterea căpușelor.

Cu toate acestea, ploșnițele verzi nu au fost vizate de Companie.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies