Rata şomajului în Bucureşti, aproape de cea de dinainte de criză

de:
22 aug. 2011
0 Afișari
Rata şomajului în Bucureşti, aproape de cea de dinainte de criză

Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Arad şi Cluj sunt primele oraşe din ţară în care companiile aproape că au reluat dinamica angajărilor de dinainte de criză, având în vedere că rata şomajului din aceste regiuni este la jumătate faţă de media naţională, iar numărul de şomeri mai are puţin până a ajunge la nivelul din 2008, scrie zf.ro.

„În Bucureşti – cel puţin- se resimte faptul că şomajul a scăzut, pentru că ne confruntăm iar cu deficit de personal, chiar dacă acesta nu este la nivelul de dinainte de criză. Este clar că numărul ofertelor de joburi a crescut, pentru că au fost scoase câteva sute de joburi la concurs numai în lunile iulie şi august, dar nu putem spune că am ajuns la nivelul din 2008”, susţine Mirela Marinescu, recruitment manager în cadrul grupului cu activităţi în domeniul resurselor umane APT.

Peste 200 de joburi şi programe de intern­ship au fost scoase la concurs în perioada 16 iunie- 15 august, într-un târg de joburi virtual destinat în special absolvenţilor de facultate din acest an din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj şi Sibiu. La târgul online (www.hipo.ro) au participat peste 25 de angajatori, printre care se află Cargill, Celestica, Continental, Genpact sau GHF Group. Cele mai multe poziţii au fost deschise în domeniile IT soft­ware şi inginerie, potrivit reprezentanţilor companiei Catalyst Solutions, organizatoare a târgului.

Cookies