Rata de vaccinare în Capitală a ajuns la 42%. Cîțu speră că  până la 1 august să avem 50-60% din populația țării

26 mai 2021
186 afișări
Rata de vaccinare în Capitală a ajuns la 42%. Cîțu speră că  până la 1 august să avem 50-60% din populația țării

Premierul Florin Cîțu a explicat, miercuri, că rata de vaccinare a ajuns de 42% în București, însă speră ca aceasta să ajungă la 50-60% la nivelul întregii țări până pe 1 august.

Rata de vaccinare anti-COVID în București a ajuns la 42%, a transmis premierul Florin Cîțu miercuri.

Noi măsuri de relaxare dacă se atinge pragul

Șeful guvernului a adăugat că speră ca până la 1 august, cel puțin 50% din populația României să fie vaccinată, moment în care se vor putea lua noi măsuri de relaxare, a explicat Florin Cîțu în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”.

După 1 august, putem să vorbim de alte relaxări. Până la 1 august, sperăm să avem 50-60% dn populație vaccinată

Bucureștiul și Clujul se luptă pentru supremația vaccinării în România

Premierul a declarat că există o „competiție” în ceea ce privește rata de vaccinare între București și Cluj.

„Acum avem datele. Bucureștiul e pe primul loc. E peste Cluj. Bucureștiul este 42% (rata de vaccinare) și la Cluj e 39%”, a spus Florin Cîțu.

În ceea ce privește festivalurile de muzică, șeful guvernului a spus că „toți am vrea să avem festival de 60.000 de persoane, dar nu prea văd prin Europa să se facă altfel decât la noi”.

„Competiția e bună. Chiar și în vaccinare. S-a creat o competiție între București, Cluj și Timișoara. Este o competiție la vaccinare. Domnul Boc și cu mine vrem să vedem care e primul, cu festivalul cel mai mare: Eu vreau să fie Summer Well la București, el vrea să fie Untold”, a declarat premierul Florin Cîțu.

În urmă cu o săptămână, Bucureștiul și Clujul aveau peste 30% din populație vaccinată, în timp ce în 10 județe gradul de vaccinare nu a ajuns nici la 15%, potrivit datelor Comitetului național de vaccinare.

Cookies