Rata de vaccinare a depășit 50% în București. Prefectul Capitalei a făcut anunțul

31 mai 2021
60 Afișari
Rata de vaccinare a depășit 50% în București. Prefectul Capitalei a făcut anunțul

Rata de vaccinare cu cel puțin o doză a depășit 50% în București. Prefectul Capitalei a făcut anunțul înainte să înceapă ședința Comitetului pentru Situații de Urgență din București.

Prefectul Capitalei a anunțat că în Bucureşti s-a depăşit rata de 50% de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puţin o doză, iar aproape o jumătate dintre aceștia au deja ambele doze administrate.

„Da, suntem peste 1.200.000 de bucureșteni care ne-am vaccinat până acum din 2.200.000, conform datelor oficiale. Din aceste peste 1,2 milioane de persoane care s-au vaccinat cu cel puțin o doză, spre 560.000 sunt vaccinați cu două doze”, a declarat Alin Stoica.

Potrivit prefectului Capitalei, „lucrurile arată bine și în continuare se prezintă oameni la vaccinare, ceea ce îmi dă speranța că vom putea tinde spre acel procent magic, de 70%, pe care ni-l dorim cu toții”, conform Mediafax.

Alin Stoica a transmis că măsurile de relaxare vor fi aplicate din 1 iunie, de la ora 0.00, în conformitate cu deciziile luate de Guvern în 27 mai, potrivit Digi24.

„Va fi CMBSU pentru transpunerea HG privind măsurile aplicabile de la 1 iunie. Nu avem nimic suplimentar faţă de aceste măsuri”, a declarat Alin Stoica, într-o declaraţie de presă, potrivit Agerpres.

Conform informațiilor oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în București au fost confirmate în ultimele 24 de ore 23 de noi cazuri de îmbolnăvire, iar incidența a ajuns la 0,35 la mia de locuitori.

Cookies