Rata de promovare a Bacalaureatului a crescut în Bucureşti cu 1,77%, după contestaţii

de:
09 iul. 2011
0 Afișari
Rata de promovare a Bacalaureatului a crescut în Bucureşti cu 1,77%, după contestaţii

Înaintea contestaţiilor, promovabilitatea în Capitală a fost de 42,03 la sută, arată Mediafax.

După rezolvarea acestora, promovabilitatea a crescut la 43,8%, a spus Cristian Alexandrescu.

Inspectorul general şcolar a dat asigurări, vineri, că lucrările au fost corectate în condiţii de siguranţă, fără să fie înregistrate incidente legate de o eventuală pierdere a unora dintre acestea.

Lucrările contestate de elevii din Capitală nemulţumiţi de notele obţinute la probele scrise ale examenului de bacalaureat au fost recorectate la Braşov.

În Bucureşti au fost înregistrate 9.138 de contestaţii la bacalaureat, dintre care câte 3.000 la limba şi literatura română şi matematică, iar 500 la fizică, restul fiind distribuit pe celelalte discipline, potrivit inspectorului general şcolar, Cristian Alexandrescu.

Acesta a adăugat că aproximativ 80% dintre candidaţii care au contestat rezultatele la bacalaureat au medii foarte mici, între 2 şi 4, astfel că şansele ca aceşti tineri să promoveze rămân scăzute.

La sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat promovabilitatea a fost 42,03 la sută înaintea contestaţiilor, cea mai mică înregistrată vreodată după Revoluţie, a spus inspectorul general şcolar Cristian Alexandrescu.

Cookies