Rata de infectare scade sub 1 la mie în București, pentru prima dată de nici nu mai știm când

17 mai 2021
119 Afișari
Rata de infectare scade sub 1 la mie în București, pentru prima dată de nici nu mai știm când

În București, rata de infectare a scăzut astăzi - luni, 17 mai - prima dată sub 1 la mia de locuitori. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, rata de infectare a coborât până la 0.94.

Din informațiile Direcției de Sănătate Publică, rata de infectare în București a ajuns luni la 0.94, după ce ieri a fost 1.06 și după o săptămână în care tendința a fost zilnic descrescătoare. Unul dintre cele mai de impact efecte este cel anunțat de ministrul Educației: scăderea ratei de infectare înseamnă că școlile din București s-ar putea deschide în totalitate încă din această săptămână.

Scade rata de infectare, toți copiii se întorc la școală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi pentru pentru HotNews.ro că, cel mai devreme, toți elevii din București s-ar putea întoarce fizic la școală începând de miercuri.

Acum, reglementările spun că localitățile unde școala începe complet în format fizic se stabilesc doar în ziua de vineri, în baza incidenței COVID sub 1 la mie. Dar, printr-un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, lucrurile se vor schimba azi. Astfel, ordinul va fi modificat la articolul 2, alin. 3, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie.

Ministrul Câmpeanu a declarat că ordinul va fi modiificat în cursul zilei de azi și că ar urma să fie publicat în Monitorul Oficial în cursul serii. Următorii pași de urmat sunt așa: DSP și ISMB trebuie să aprobe acest ordin, după care prefectul Capitalei trebuie să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență București, pentru a emite decizia privind întorrcerea la școală a tuturor elevilor.

„Având în vedere acești pași de urmat, cel mai devreme elevii s-ar putea întoarce fizic la școală de miercuri”, a spus ministrul Educației.

Cookies