Rata de infectare în București a ajuns la 0,89 la mia de locuitori

18 mai 2021
153 Afișari
Rata de infectare în București a ajuns la 0,89 la mia de locuitori

Rata de infectare din București continuă să scadă și a ajuns marți la 0,89 la mia de locuitori, potrivit informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică.

Rata de infectare din București a ajuns, luni, la 0,94 la mia de locuitori.

Comitetul pentru Situații de Urgență București urmează să se întrunească pentru a decide revenirea la școală, a tuturor elevilor, cu prezență fizică, începând de miercuri.

Luni seară, a fost semnat și publicat în Monitorul Oficial, ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății care permite întoarcerea elevilor la școală dacă rata de infectare din localitate este mai mică de 1 la mie.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru Digi24 că, aproximativ 7.800 de elevi din București au depus cereri pentru a continua orele în format online.

„Elevilor care prezintă simptome specifice de orice fel li se recomandă să nu intre în comunitate, care au vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, vor trebui să aibă asigurat procesul de învățare online. Teama exagerată este o vulnerabilitate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cookies