Rata de infectare din București: sub 1,5 la mia de locuitori. Joi se decid noi măsuri de relaxare

12 mai 2021
88 Afișari
Rata de infectare din București: sub 1,5 la mia de locuitori. Joi se decid noi măsuri de relaxare

Rata de infectare din București este sub 1,5 la mia de locuitori pentru a doua zi la rând. 1,42 la mie este rata de infectare în Capitală, miercuri, conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică București. Joi se decid noi măsuri de relaxare de către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, potrivit Prefectului Capitalei, Alin Stoica.

Rata de infectare din București: sub 1,5 la mia de locuitori

Potrivit informațiilor oficiale transmise de DSP București, rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile în București era miercuri, la ora 10:00, de 1,42 la mia de locuitori, conform HotNews.ro.

1,49 la mie a fost rata de infectare marți, în Capitală. A fost prima dată când rata de infectare a scăzut sub 1,5. În data de 31 martie a fost înregistrată cea mai mare rată de infectare din București – 7,08.

Joi va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență pentru a stabili care sunt noile măsuri de relaxare, afirmația a fost făcută de Prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Joi se decid noi măsuri de relaxare

Restaurantele și sălile de spectacol pot fi dechise la o capacitate de 50%, față de 30%, cât este acum. În data de 2 mai Comitetul pentru Situații de Urgență București a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%, în intervalul orar 5.00 – 21.00.

Ar mai putea fi permise spectacole de tip drive-in, cu 3 persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie, precum și spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori, a afirmat miercuri prefectul Capitalei. Dacă rata de infectare scade sub 1 la mia de locuitori, atunci toți elevii din Capitală vor putea reveni la școală, cu prezență fizică, potrivit sursei citate.

„Ne uităm la rata de infectare, suntem la două săptămâni de la Paște, suntem puțin cu inima strânsă să nu se întoarcă trendul. Dar cred că oamenii au respectat măsurile. A fost o scădere constantă și susținută. Cred că asta a ținut în special de respectarea regulilor”, a spus miercuri, la Digi 24, prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Marți, toate județele din România au intrat în scenariul verde de COVID-19. Rata de infectare nu a mai depășit 1,5 la mia de locuitori în niciun județ din România. Cel mai mare indice COVID-19 s-a înregistrat în București.

Cookies