Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 16 la mie în București. Situație alarmantă în Ilfov – în șapte localități incidența a depășit pragul de 20 la mie

16 oct. 2021
213 afișări
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 16 la mie în București. Situație alarmantă în Ilfov - în șapte localități incidența a depășit pragul de 20 la mie
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 16 la mie în București. Situație alarmantă în Ilfov - în șapte localități incidența a depășit pragul de 20 la mie. Sursa foto: Unsplash

Rata de incidență din București și județul Ilfov se află în creștere continuă. Deși carantinarea zonală a fost respinsă vineri de CNSU, situația nu pare să se amelioreze, astfel că rata de incidență a cazurilor de COVID-19 din Capitală a ajuns astăzi la 16,1 la mie, iar în șapte localități din Ilfov incidența este de peste 20 de infectări la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 din București a ajuns astăzi, 16 octombrie, la 16,1 cazuri la mia de locuitori raportate în ultimele 14 zile, potrivit Direcției de Sănătate Publică.

Trendul ascendent este vizibil de la o zi la alta, dovadă fiind faptul că incidența de ieri, 15 octombrie, era de 15,83 cazuri la mie. Și mai îngrijorător este când ne uităm la situația de acum o săptămână – sâmbăta trecută incidența era de 12,65 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Rata de incidență continuă să crească în București și Ilfov. În ce localitate incidența este de 23,68 la mie

Situația infectărilor cu COVID-19 din județul Ilfov nu este mai bună decât în București. Dimpotrivă, în șapte localități rata de incidență a depășit pragul de 20 de infectări la mia de locuitori, potrivit Mediafax.

Cea mai mare incidență a cazurilor COVID-19 din județul Ilfov se întâlnește în Clinceni, de 23,68 la mie. Locul doi este ocupat de Corbeanca, cu o incidență de 22,78 la mie, Chiajna, cu 21,80 de cazuri la mia de locuitori, Domnești, cu 21,53, Tunari, cu 21,28, Bragadiru, cu 20,48, și Dobroești, unde incidența a ajuns la 20,33 de infectări la mia de locuitori.

Și Otopeniul este aproape de a depăși pragul de 20 de infectări la mia de locuitori, incidența de astăzi fiind de 19,28 cazuri COVID-19 la mie. Alte localități din Ilfov care se pregătesc să depășească acest prag sunt Popești-Leordeni, cu 19,50 la mie, și Voluntari, cu 18,28 cazuri raportate la mia de locuitori.

CNSU a respins vineri intrarea în carantină a Bucureștiului și județului Ilfov

Grupul tehnico-științific aflat în subordinea CNSU a respins, vineri, 15 octombrie 2021, propunerea făcută de INSP, joi, și anume de instituire a carantinei zonale în Capitală și în județul Ilfov. Acest anunț a fost făcut de șeful DSP, Raed Arafat, în cadrul conferinței de presă săptămânale.

Specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică au cerut joi instituirea carantinei în București și județul Ilfov, din cauza creșterii alarmante a numărului de infectări cu COVID-19 din ultimele săptămâni.

Cookies