Răsturnare de situație! Șoferița care a ucis două fete vine cu noi explicații: De fapt a avut o criză de strănut VIDEO

02 mart. 2021
436 Afișari
Răsturnare de situație! Șoferița care a ucis două fete vine cu noi explicații: De fapt a avut o criză de strănut VIDEO

Apar noi detalii din ancheta începută în urma teribilului accident care a avut loc în weekend în București, în urma căruia două fete au fost pur și simplu spulberate de o șoferiță de 56 de ani care a venit cu tot felul de explicații pentru fapta sa. Mai mult, aceasta consumase alcool și a fost reținută luni seară.

Femeia de 56 de ani care a lovit mortal o fetiță de 6 ani și o tânără de 20, sâmbătă seara, pe o stradă din cartierul Andronache din București, a fost reținută luni seară.

Decizia vine după ce legiștii au stabilit că șoferița băuse înainte de a se urca la volan. Nu cât să depășească limita pentru încă o infracțiune, însă cu siguranță va atârna greu în ancheta de ucidere din culpă.

Șoferița consumase alcool

La două zile de la tragedia din cartierul Andronache, investigația pentru ucidere din culpă deschisă de Parchetul din Sectorul 2 ia o altă turnură. Inițial, procurorii nu s-au grăbit să ia măsuri în cazul femeii care era la volan, pe motiv că era în stare de șoc, după ce fost bătută de localnici. Expertiza cerută legiștilor a dat însă totul peste cap.

Raportul privind probele biologice care au ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 al Capitalei arată că femeia a consumat alcool înainte să se urce la volan. Rezultatul a fost de 0,60 g de alcool pur pe litrul de sânge.

Femeia spune că ar fi avut o criză de strănut

La audieri ar fi declarat că a avut o criză de strănut și de aceea a apăsat cu putere pedala de accelerație. La primele audieri, ea ar fi declarat că a încurcat pedala de frână cu cea de accelerație, întrucât nu șofa prea des, și negase că ar fi consumat alcool.

Femeia, în vârstă de 56 de ani, a fost bătută la locul accidentului și a suferit un șoc. De aceea anchetatorii au lăsat-o în libertate după primele audieri.

Cele două fete, de 6 şi de 20 de ani, au murit sâmbătă strivite de maşina condusă de ea. Potrivit imaginilor de pe o cameră de supraveghere, mașina nu a dat nicio clipă impresia că ar fi intrat în frânare, ci dimpotrivă, accelerează.

Fetița de 6 ani a murit în drum spre spital, iar tânăra de 20, cu multiple traumatisme, cu hemoragie internă, a intrat în stop cardiorespirator înainte de a intra în operaţie şi a fost declarată decedată după ce nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Radu Mihaiu și-a cerut scuze

Primarul de Sector, Radu Mihaiu, a mers luni să vorbească cu localnicii. Și-a recunoscut deschis partea de vină.

„Vin în fața dumneavoastră și vă spun că eu și birocrația română din acest moment suntem vinovați de moartea acestor fete”, le-a declarat edilul locuitorilor din zonă.

Edilul a explicat că direcții din subordinea Primăriei Generale au în atribuții montarea de limitatoare de viteză. Numai că Direcția Transporturi și Administrația Străzilor spun că în ultimii doi ani nu au primit astfel de solicitări.

Cookies