Răsturnare de situație privind metroul spre aeroport: M6 se face. Se va face cel puțin până la Sectorul 1

20 feb. 2021
722 Afișari
Răsturnare de situație privind metroul spre aeroport: M6 se face. Se va face cel puțin până la Sectorul 1

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a explicat motivele pentru care reevaluează Magistrala 6 care ar ajunge la Aeroportul Otopeni, în contextul în care există, acum, trenul care are o durată de călătorie de doar 20 de minute.

Anunțul ministrului Transporturilor

„M6 se face. Se va face cel puțin până la Sectorul 1, faza 1 până la Băneasa. Despre sectorul care vine de la Băneasa până la aeroport suntem într-un proces de reevaluare la nivelul ministerului, pentru că trebuie să vedem exact fezabilitatea proiectului, dacă forma este cea mai bună, pentru că vom avea un terminal care va prelua, conform studiului de fezabilitate din 2008, întreg traficul aeroportului, va fi undeva la trei kilometri în partea cealaltă a pistelor, iar metroul, așa cum e proiectat, nu se leagă acel terminal”, a declarat Cătălin Drulă.

În acest context, ministrul a explicat că trenul face 24 de minute până la Gara de Nord, iar în sens invers e mai rapid, face 20 de minute.

„În momentul în care face 20 de minute, metroul, așa cum e proiectat, face 35 de minute și s-ar opri de 14 ori și nu s-ar lega de noul terminal. Sunt niște semne de întrebare în legătură cu această investiție pe care le reevaluăm. Iar în București sunt nevoi foarte mari de metrou pe niște magistrale care ar avea o încărcare poate și de zece ori mai mare, cum sunt M5 și M4”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Cookies