Răsturnare de situație în scandalul gunoaielor. Romprest acceptă să asigure curățenia în Sectorul 1 la jumătate din prețul cerut în iarnă

26 aug. 2021
4741 Afișari
Răsturnare de situație în scandalul gunoaielor. Romprest acceptă să asigure curățenia în Sectorul 1 la jumătate din prețul cerut în iarnă
Răsturnare de situație în scandalul gunoaielor. Romprest acceptă să asigure curățenia în Sectorul 1 la jumătate din prețul cerut în iarnă. Sursa foto: B365

Noi vești legate de criza gunoaielor din Sectorul 1. Romprest a acceptat să gestioneze seviciile de salubritate din Sectorul 1, la doar jumătate din suma cerută în urmă cu mai bine de jumătate de an. În acest sens va fi semnat un protocol între companie și primărie în zilele următoare.

Răsturnare de situație în scandalul dintre Romprest și Primăria Sectorului 1. Compania de salubritate a anunțat printr-o minută încheiată cu primăria condusă de Clotilde Armand că va asigura serviciile de salubritate pe aria sectorului la doar o jumătate din prețul cerut la începutul anului, și anume pentru o sumă de circa 10-12 milioane lei, față de tariful pretins de 20 de milioane de lei, potrivit G4media.

Romprest și Primăria Sectorului 1 vor încheia o înțelegere la finalul acestei săptămâni

Compania de salubritate și autoritatea locală vor încheia un protocol de stabilire a condițiilor de prestare a serviciilor de salubritate din sector. Această înțelegere va fi parafată până la finalul acestei săptămâni și va fi în vigoare până la finalul anului 2021. Trebuie precizat că actualul contract între Romprest și primăria de sector nu va suferi modificări.

La începutul acestui an, Romprest a anunțat autoritățile că va avea nevoie de un buget estimat la 240 de milioane de lei, care presupunea servicii de curățare a străzilor, deszăpezire și gestionare a deșeurilor, adică circa 20 de milioane de lei lunar.

În actul semnat miercuri de cele două părți, primăria a venit cu o ofertă de 10,5 milioane de lei lunar, în timp ce Romprest cere 12,5 milioane de lei. Suma exactă va fi cunoscută la finalul acestei săptămâni, în urma încheierii noii înțelegeri.

O altă discordie apare și când vine vorba de o plată uno ictu (integrală) ce trebuie efectuată de primărie. Autoritatea locală dorește să ofere 12,5 milioane de lei, iar compania de salubritate solicită minim 15 milioane de lei.

Starea de alertă din Sectorul 1 nu a mai fost prelungită la începutul acestei săptămâni

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat în cursul zilei de luni că nu va prelungi starea de alertă din Sectorul 1. În acest sens, Clotilde Armand a declarat că acest lucru s-a întâmplat deoarece Romprest a asigurat, potrivit edilului, că „nu mai șantajează autoritatea locală”, dar și că poate să onoreze serviciile de salubritate din sector după cum prevede legea.

„De asemenea, compania de salubrizare a acceptat ceea ce noi am spus de aproape un an de zile și a refuzat sistematic să priceapă, menținând un șantaj ticalos: fără facturi umflate și fără curățenie fictivă. În caz contrar vom avea din nou stare de alertă”, a declarat Clotilde Armand.

Cookies