Răsturnare de situație în cazul refugiatului sirian lovit de jurnalista din Ungaria. UNDE A AJUNS

de:
17 sept. 2015
0 Afișari
Răsturnare de situație în cazul refugiatului sirian lovit de jurnalista din Ungaria. UNDE A AJUNS

Unul dintre cele mai urâte evenimente din viața unui refugiat sirian s-a dovedit a fi o rampă de lansare către împlinirea visului său. Osama Abdul Mohsen și Zaid, tată și fiu, încercau să treacă în Ungaria alături de alte sute de refugiați, fugind de poliția maghiară, pe un câmp deschis.

Petra Laszlo, cameraman la o televiziune maghiară, i-a pus efectiv piedică sirianului, care tocmai scăpase de un placaj al unui polițist.

Povestea a făcut deja înconjurul lumii și astfel s-a descoperit că Osama era antrenor de fotbal în Siria, iar fiul său visează să ajungă fotbalist într-o zi. Miguel Angel Galan, șeful școlii de antrenori ai Federației Spaniole de Fotbal a decis să îi ofere ajutor refugiatului sirian, care după incidentul din Ungaria a ajuns la Munchen.

Astfel, scrie Marca, Galan a luat legătura cu autoritățile din Getafe și cu unul dintre elevii săi de la școala de antrenori, Mohamed Labrouzi, un tehnician în vârstă de 23 de ani născut în Maroc. A mers cu acesta în Bavaria și i-a propus lui Osama să vină la Madrid, pentru a obține nu doar azil, ci și un loc de muncă, la una dintre echipele de copii din Getafe, scrie Timpul.md, citat de realitatea.net. 

Cookies