HUFFÎN BUCUREȘTILIBERTATEAȘTIRI

Răsturnare de situație după decizia ÎCCJ privind obligativitatea măștii în București! Avocata merge la CEDO: E o decizie politică

Avocata Minodora Ion a anunţat că va contesta la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei prin care a admis recursul înaintat de DSU la o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti care decisese că purtarea măştii în spaţiile publice deschise nu poate fi obligatorie. Ea sesizase instanţa în legătură cu acest aspect şi cu ordinul semnat de Raed Arafat pentru prelungirea carantinei în Constanţa.

ÎCCJ a admis recursul făcut de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă la o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti care decisese că masca în spaţiile publice deschise nu poate fi obligatorie, sentinţă pronunţată după ce avocata din Constanţa Minodora Ion a sesizat instanţa pe acest subiect.

Ulterior, avocata care a câștigat la Curtea de Apel București, dar a fost întoarsă de ÎCCJ  spune că va merge la CEDO.

Mesajul avocatei Minodora Ion

„O veste tristă! ÎCCJ a admis recursul formulat de DSU. Curios că ÎCCJ ( din oficiu) a considerat că nu aveam interes să formulez acţiunea; adică Arafat&CO decid cum vor iar noi nu avem dreptul să spunem nimic.

Concret, ÎCCJ nu s-a pronunţat dacă măsură era legală sau nu, dacă Arafat&Co au respectat legea sau nu, ci că nu aveam interes să formulez acţiunea. Adică CAB a considerat că aveam interes, mi-a şi admis acţiunea şi dintr-o dată nu mai am interes…

Îmi pare rău să spun, dar o consider o decizie politică. Voi merge la CEDO!

Să-mi spună CEDO dacă măsură era legală sau nu şi dacă Arafat a acţionat cu respectarea dispoziţiilor legale, în condiţiile în care ÎCCJ refuză s-o facă. Vă mulţumesc pentru susţinere! Vă îmbrăţişez cu toată dragostea!”, a scris avocata Minodora Ion marţi pe Facebook.

Articolul 4 punctul 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat nr. 4660427/17.12.2020 privind prelungirea măsurii carantinei zonale pentru municipiul Constanţa prevedea obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Procesul a fost deschis după ce avocata de la Baroul Constanţa Minodora Ion a sesizat instanţa de judecată asupra acestui subiect.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button