Răsturnare de situație! Brancardierul care a ucis o pacientă la Victor Babeş, reţinut. Ce spun procurorii

11 dec. 2020
59 Afișari
Răsturnare de situație! Brancardierul care a ucis o pacientă la Victor Babeş, reţinut. Ce spun procurorii

Vineri, 11 decembrie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, brancardier în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” București, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

„În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aștepta pe ceilalți și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați”, precizează procurorii cu privire la situația din spitalul Victor Babeș.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri.

Cum s-a întâmplat totul

Pacienta internată în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Victor Babeș din București care a murit ieri nu a decedat din cauze medicale clare, spitalul fiind cel care a anunțat incidentul și a cerut o anchetă a poliției în acest caz, deoarece împrejurările în care s-a produs decesul pacientei sunt neclare, a declarat vineri, pentru HotNews.ro, managerul Spitalului Victor Babeș, medicul Emilian Imbri.

Inspectorii sanitari de stat din cadrul Direcției de Sănătate Publică București au făcut o evaluare a procedurilor operationale de lucru și a atribuțiilor din fișele de post în cadrul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babeș, unde o pacientă a murit ieri după ce a fost deconectată din greșeală de la aparate de un brancardier, potrivit unor surse medicale. Din primele informații, femeia a fost confundată cu o altă pacientă, care nu mai era în viață.

Cookies