Răsturnare de situație. Beatrice Rancea este acuzată de deturnare de fonduri și la Opera din București

02 mart. 2021
103 Afișari
Răsturnare de situație. Beatrice Rancea este acuzată de deturnare de fonduri și la Opera din București

Beatrice Rancea este acuzată de deturnare de fonduri și la Opera din București, fiind pusă sub control judiciar de către procurorii DIICOT.

După ce a fost audiată luni timp de mai multe ore, Beatrice Rancea este acuzată de deturnare de fonduri și la Opera din București, pe lângă acuzațiile cu privire la Opera din Iași, instituție pe care o conduce în prezent.

Directoarea Operei din Iaşi a fost pusă sub control judiciar alături de alte zece persoane implicate în dosarul în care procurorii cercetează pretinse fapte de delapidare.Pe durata controlului judiciar Rancea trebuie să respecte cu strictețe o serie de obligații stabilite de către anchetatorii DIICOT.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014, s-a constituit și a acționat, alternativ, în municipiile Iași, respectiv București, un grup infracțional organizat condus de către o persoană, în calitate de mananger al unor instituții culturale din municipiile Iași și București, grup la care au aderat ulterior și alte persoane.

„Investigația penală a scos în evidență faptul că activitatea infracțională a grupării a acoperit pe de o parte întreaga gamă a achizițiilor, iar pe de altă parte au vizat și cheltuielile cu colaboratorii și chiriile”, potrivit DIICOT.

Prejudiciul estimat în cauză, până în prezent, este de 5.000.000 de lei.

Anchetatorii au ridicat documente și de la Ministerul Culturii, care a anunțat că va colabora cu procurorii în această anchetă. Acte au fost ridicate și de la firma designerului Doina Levința. Una dintre pistele procurorilor este că Opera a decontat cheltuieli mai mari decât cele reale pentru costumele de scenă vândute de designer.

Cookies