Răsturnare de situație în cazul băiatului de 16 ani ucis în lift: o fată i-a aplicat lovitura fatală

de:
24 apr. 2013
62 Afișari
Răsturnare de situație în cazul băiatului de 16 ani ucis în lift: o fată i-a aplicat lovitura fatală

George, elev la liceul Tudor Vladimirescu, în vârstă de 16 ani, a fost ucis la începutul lunii aprilie într-un bloc din Militari, pentru o datorie de 50 de lei, pentru un telefon mobil. Dacă inițial s-a crezut că autorul omorului este doar un băiat de 19 ani, Ioniță Marius zis Maka, se pare că una din loviturile fatale, în zona arterei femurale, a fost aplicată de o femeie. 

Iată modul în cae s-a produs crima, descris de procurori: 

„La data de 23.04.2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatei Moisescu Roxana, în vârstă de 21 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (coautor).
S-a reţinut că, la data de 08.04.2013, într-un imobil situat pe str. Cernişoara din sectorul 6, inculpata Moisescu Roxana i-a aplicat o lovitură de cuţit în coapsa stângă (în apropierea arterei femurale) victimei C.G.R., care ulterior a fost înjunghiată în zona pieptului şi de inculpatul Ioniţă Marius zis „Maka”, leziunile traumatice produse provocând decesul victimei (în vârstă de 16 ani).
În cursul zilei de azi, Tribunalul Bucureşti a admis propunerea de arestare preventivă a inculpatei Moisescu Roxana pentru o perioadă de 29 de zile.
Precizăm că anterior, la data de 10.04.2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Ioniţă Marius zis „Maka”, iar la data de 11.04.2013 Tribunalul Bucureşti a admis propunerea de arestare preventivă a acestuia pentru o perioadă de 29 de zile.
Cercetările în cauză sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M.B.”

Adolescentul a fost găsit mort luni, 8 APRILIE, în jurul orei 16.00, în scara unui bloc de pe strada Cernişoara, de o persoană, care a sunat la 112.

Poliţiştii au constatat, după ce au întors cadavrul, că acesta are la spate două răni provocate, cel mai probabil, prin înjunghiere.

Reconstituirea faptelor în prezența anchetatorilor, a început miercuri, 10 aprilie, cu puțin timp înainte de ora 19:00. În scara blocului în care liceanul a fost ucis, tânărul de 19 ani le-a arătat anchetatorilor ce s-a întâmplat cu mai puţin de 48 de ore înainte. Victima, care ar fi avut o datorie de 200 de lei faţă de suspect, ar fi venit în apartamentul acestuia. Cei 200 de lei reprezentau contravaloarea unui telefon mobil, din care suspectul n-a primit de la victimă decât 50 de lei. 
Potrivit agresorului, cearta ar fi început din cauza acestei datorii.

Agresorul le-a spus anchetatorilor că victima s-a enervat și a scos un cuțit, iar tot ce a făcut el a fost să se apere.

Procurorii spun însă că victima a fost înjunghiată la etajul 10, a încercat să fugă la etajul 3, apoi a fost prins de agresor şi a fost ucis.

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul de 19 ani riscă pînă la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat.

 George a fost condus joi, 11 aprilie, pe ultimul drum, în aplauzele colegilor săi, către cimitirul Berceni 2. Cortegiul a trecut pe lângă blocul în care a fost ucis George, iar participanții la înmormântare au scandat „Criminalilor!” și „Moarte pentru moarte!”. Participanții au spart parbrizul și geamurile mașinii criminalului.

Cookies