ȘTIRI

Răspunsul lui Ponta după ce a fost întrebat dacă nu demisionează, precum Rus: Dar eu ce-am făcut?

Înainte de a intra în plenul Parlamentului pentru dezbaterea moţiunii de cenzură, Ponta a fost întrebat dacă va demisiona.

„Domnul ministru Ioan Rus şi-a dat demisia, a fost un gest de onoare. Îi veţi urma şi dumneavoastră modelul?”, l-a întrebat pe premier o jurnalistă.

„Dar eu ce-am făcut, doamnă?”, a răspuns prim-ministrul.

„Sunteţi urmărit penal, în rest nimic”, i s-a răspuns.

„A, nu înţelegeam legătura”, a replicat, la rândul său, şeful Guvernului, scrie Mediafax, citată de Hotnews.ro. 

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese, cerere respinsă prin vot de către deputaţi.

În urma votului din Parlament, de respingere a solicitării de urmărire penală a premierului, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Victor Ponta ar fi putut să demisioneze şi să se pună la dispoziţia justiţiei, dar a ales o variantă proastă, şeful statului adăugând că ”domnul Ponta a ales să sacrifice interesul României pentru interesul propriu”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button