Răspunsul Fundației Friends for Friends, după ce un premiat Superscrieri, care a urcat pe scenă la gală, a fost acuzat de viol. „Ne solidarizăm cu Adina Florea”

21 mai 2024
322 afișări
Răspunsul Fundației Friends for Friends, după ce un premiat Superscrieri, care a urcat pe scenă la gală, a fost acuzat de viol. „Ne solidarizăm cu Adina Florea”
Răspunsul Fundației Friends for Friends, după ce un premiat Superscrieri, care a urcat pe scenă la gală, a fost acuzat de viol. „Ne solidarizăm cu Adina Florea” | Sursa foto: Fundatia Friends for Friends - Facebook

Fundația Friends for Friends, prima reacție după acuzațiile de viol făcute de Adina Florea, fostă jurnalistă la Vice și la Libertatea, la adresa lui Răzvan Băltărețu, fost redactor șef VICE România, după ce acesta a urcat pe scena evenimentului Superscrieri.

Răspunsul Fundației Friends for Friends

Adina Florea, fostă jurnalistă la Vice și la Libertatea, îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltărețu că ar fi violat-o în 2015. Adina a povestit, pe Facebook, ce s-a întâmplat în urmă cu aproape 10 ani:

Atunci când aveam abia 20 de ani împliniți, s-a urcat peste mine și m-a violat în timp ce-i urlam nu. apoi a adormit în patul meu, iar eu am plecat să dorm pe malul Dâmboviței, în fața căminelor de la Grozăvești.

Aceasta a fost întrebată de G4Media de ce a ales acest moment pentru a-și spune povestea. Adina a răspuns că a văzut o fotografie de-a lui în timp ce i se înmâna un premiu la Superscrieri, lucru care a înfuriat-o.

Fundația Friends for Friends, organizatorul Superscrieri, a declarat, într-o postare pe Facebook, că este solidară cu Adina Florea:

Ne solidarizăm cu Adina Florea, care îl acuză pe Răzvan Băltărețu, fost redactor șef VICE România de viol.

În lumina acestor acuzații grave, simțim nevoia să adresăm câteva puncte esențiale.

În primul rând, dorim să exprimăm clar că astfel de acuzații sunt extrem de serioase și trebuie tratate cu atenția și respectul cuvenit. Victimele trebuie crezute.

În al doilea rând, premiul Superscrieri a fost acordat de juriu pentru VICE România, pe baza meritelor jurnalistice ale echipei, pentru contribuția lor semnificativă la peisajul media românesc. Echipa VICE a demonstrat profesionalism și integritate în munca ei, fapt pentru care a fost recunoscută și apreciată.

Încă din 2016, FFFF derulează proiectul In a Relationship, axat pe psihoeducație pentru prevenția violenței și a abuzurilor. Mii de tineri din întreaga țară au beneficiat deja de resursele dezvoltate în cadrul proiectului și sperăm ca astfel de povești ale victimelor să nu mai rămână secrete.

În concluzie, ne exprimăm solidaritatea cu victimele violenței sexuale și a altor forme de abuz. Dorim să încurajăm jurnalismul în sprijinul acestora. Vom face demersuri concrete în viitorul Superscrieri.

Răzvan Băltărețu, fostul redactor șef de la publicația Vice, a fost contactat de G4Media și a negat acuzația. Totodată, acesta a spus că a avut o „relație neoficială” cu Adina Florea.

Citește și:

Cookies