BAZAR

Rareş Pătru şi Elena Ruxandra Popescu merg la Balkanik. Concursul continuă.

Rugăm câştigătorii să trimită numele complet, cu seria şi numărul din cartea de identitate, pe office@b365.ro, pentru a putea primi informaţii despre cum pot obţine invitaţiile.

Concursul continuă. Punem la bătaie încă o invitaţie dublă, pe care o poţi câştiga  dacă răspundeţi corect la următoarea întrebare:  Ce orchestră din Serbia vine pentru prima dată în România?

Răspunsurile vor fi postate la comentariile concursului până joi, 22 septembrie, ora 18.oo, urmând ca ultimul câştigător să fie anunţat în decursul aceleaşi zile pe www.b365.ro

Pe 23 si 24 septembrie 2011, Gradina Uranus din Bucuresti va găzdui o mare petrecere balcanica. BALKANIK! este primul festival de muzică şi cultură balcanică din România care aduce pe aceeaşi scenă, trupe consacrate din Turcia, Serbia, Ungaria şi România. Concertele vor începe de la ora 19.00 (vineri) şi ora 18.00 (sâmbătă).

Invitaţi speciali vor fi membrii trupei Baba Zula din Turcia. Reprezentaţiile lor ritualice sunt un melanj artistic de dansatoare din buric şi costume impresionante. Amestecul dintre intrumentele orientale clasice ca darbuka, saz electric şi linguri, cu abordări electronice şi moderne, au facut ca muzica interpretată de cei de la Baba Zula să fie definită ca “sunetul spaţiului din Istanbul”. Grupul a avut colaborari cu staruri precum Dr. Das (Asian Dub Foundation), Ralph Carney din San Francisco (saxofonist care a lucrat cu Tom Waits ) şi Mad Professor (care a mai lucrat cu Lee Perry de la Massive Attack). Trupa a apărut în filmul câştigător al Ursului de Aur, “Crossing the Bridge” de Fatih Akin, iar în acest an vor închide festivalul Balkanik!

Alături de cei de la Baba Zula, pentru prima dată în România, se va afla Orchestra Salijevic din SerbiaOrchestra a devenit cunoscută după ce a jucat şi interpretat muzica din filmul “Underground”, al lui Emir Kusturica. Piesele lor “Kalashnjikov” şi ”Mesecina” sunt astăzi două dintre cele mai mari hituri balcanice.

Din Ungaria vor sosi alţi invitaţi care vor încinge atmosfera! Ternipe este una dintre cele mai autentice formaţii de muzică rromă. Trupa se bucură şi de aprecierea publicului românesc datorită piesei “Muro shavo kiki”.

Mahala Rai Banda, trupa din faimosul sat de lautari Zece Prăjini, care a făcut furori în lume datorită  vivacităţii ritmului şi mixului de  stiluri şi genuri muzicale,va fi deasemenea prezentă . Muzica lor poate fi poziţionată la intersecţia dintre muzica lăutărească şi muzica de club  “Balkan Beats”. Cel de-al doilea album al regilor din mahalaa fost votat printre cele mai bune albume ale anului 2009 de faimoasa revista de muzica “Songlines”. Cântecul lor “Magalageasca” (varianta originală şi varianta remixată a lui Shantel) a apărut în filmul “Borat”.

Tot din România vor urca pe scenă şi Taraf de Haidouks. Trupa de renume internaţional este deţinătoarea unui istoric impresionant având fani celebri precum Yehudi Menuhin şi Johnny Depp (alături de care au apărut în filmul “The Man Who Cried’).

Pe lângă spectacolele de muzică live, vizitatorii se pot bucura de alte surprize inedite precum degustarile de cafea armeneasca şi târgul de handmade. În plus publicul va avea ocazia de a savura berbecuţ turcesc, tocăniţă, sârbească, gulaş şi alte specialitati culinareasigurate de “Papa La Șoni” dar şi de a face cunoştinţă cu arta balcanica, în fiecare zi, începând cu ora 14.00.

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturala Metropolis.

Partener media: B365


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button