Rareş Bogdan: Tăriceanu știe că mai are puţine zile în fruntea Senatului

de:
14 feb. 2015
0 Afișari
Rareş Bogdan: Tăriceanu știe că mai are puţine zile în fruntea Senatului

„Domnul Tăriceanu încearcă să se salveze. El ştie foarte bine că poziţia sa de preşedinte al Senatului mai are foarte puţine zile şi atunci încearcă să se salveze atacând fără drept de apel statul de drept şi justiţia, instituţiile justiţiei. În ultimii ani, Parlamentul României a reuşit să se decredibilizeze”, a spus Rareş Bogdan la Realitatea TV, după intervenţia lui Tăriceanu, scrie realitatea.net.

„Ultima decizie, cea privindu-l pe Varujan Vosganian, a demonstrat că în parlament există o masă care nu înţelege deloc votul din 16 noiembrie şi nu înţelege că poporul român îşi doreşte un lucru simplu – ca orice sesizare a justiţiei să fie pusă în practică şi cercetată, şi nu doreşte o amestecare a puterii judecătoreşti cu cea legislativă. Domnul Tăriceanu şi colegii săi au demonstrat că aceşti oameni doresc să se substituie puterii judecătoreşti. Este extrem de grav. Tăriceanu este un politician cu experienţă, dar a dovedit în ultimul an de zile că pur şi simplu şi-a bătut joc de cariera sa. Faptul că la atacat pe preşedintele României spunând că parteneriatul promovat de acesta în discursul din parlament este unul fals şi menit să aducă la tăcere parlamentul este cel puţin lipsit de eleganţă ca să nu spun plin de nesimţire”, a adăugat jurnalistul Realitatea TV.

„Eu am văzut reacţia oamenilor pe internet, pe forumurile de discuţie, a fost de o nervozitate extraordinară, după blocarea începerii urmării penale a lui Vosganian. Sunt absolut convins că în cazul în care preşedintele României va vedea în continuare că Parlamentul României va sfida puterea judecătorească, el se va delimita foarte clar chiar de către colegi de-ai săi care au votat. Există minim 20 de parlamentari PNL, în frunte cu Hasotti şi Nicoară, care au votat pentru blocarea ridicării imunităţii lui Vosganian”, a observat Rareş Bogdan.

Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut că un vot în favoarea cererii formulate în cazul lui Vosganian ar fi creat precedentul ca orice decizie a Guvernului sau altor autorităţi publice să fie cenzurate de procurori, opinând că intervenţia şefului statului arată o continuare a politicii fostului preşedinte. El a mai spus că intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis după votul din Senat reprezintă „o critică fără menajamente”.

Cookies