Rareş Bogdan şi Niels Schnecker, printre numele vehiculate pentru preluarea şefiei TVR

de:
10 dec. 2013
1 Afișari
Rareş Bogdan şi Niels Schnecker, printre numele vehiculate pentru preluarea şefiei TVR

Surse apropiate USL au declarat, pentru Mediafax, că cele mai mari şanse să preia şefia TVR le au Rareş Bogdan, realizator TV la Realitatea TV, şi Niels Schnecker, fost realizator TV la Antena 3 şi actual director de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014 a preşedintelui PNL, Crin Antonescu.

Un alt nume vehiculat pentru preluarea şefiei TVR este cel al jurnalistului Ion M. Ioniţă.

Inițial, Rareş Bogdan a infirmat, pe pagina lui de Facebook, toate zvonurile privind plecarea sa la TVR sau la alte posturi de televiziune.

Contactat de Adevărul, Rareş Bogdan şi-a nuanţat poziţia şi a admis că a purtat discuţii pe această temă cu preşedintele PNL, Crin Antonescu. „Dacă va cădea raportul TVR, vom putea purta o discuţie dacă voi merge la TVR sau nu. Trebuie să văd rezultatul. Oricum, nu am de gând să renunţ la calitatea de jurnalist. Dacă voi putea face o emisiune pe săptămână, atunci voi discuta despre posibilitatea de a merge la TVR. Dacă nu, nu”, a spus Rareş Bogdan.

Întrebat dacă se gândeşte, concret, la funcţia de director, în condiţiile în care raportul TVR va fi respins, Bogdan a replicat: „Se poate discuta despre orice”.

Totodată, Rareş Bogdan a admis că cel care i-a propus postul a fost preşedintele PNL, Crin Antonescu. „Am vorbit cu Crin Antonescu în urmă cu două luni despre o posibilitate de acest gen. Iar în urmă cu trei săptămâni am vorbit doar în treacăt de TVR”, a spus Rareş Bogdan.

Surse apropiate TVR au mai declarat, pentru „Adevărul”, că din viitorul Consiliu de Adminsitraţie vor face parte Mircea Dinescu şi Cronel Nistorescu, jurnalişti apropiaţi de Rareş Bogdan.

Mircea Dinescu spune că va refuza o eventuală propunere, pe motiv că „urmează un an elecoral în care îşi doreşte să-i bărbierească pe politicieni”. „Nu ştiu nimic în acest sens.Oricum, nu cred că pot face parte din CA al TVR, pentru că m-am apucat de emisiuni la Realitatea TV. Şi chiar dacă mi-ar propune, nu aş accepta. Urmează un al electoral, o să mă bag în politică, o să-i bărbieresc pe politicieni, iar dacă mă duc la TVR n-ai voie să faci politică”, a spus Dinescu pentru Adevărul.

Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al SRTv, a înaintat marţi Parlamentului o scrisoare prin care a solicitat demisia de la conducerea TVR. Săftoiu a fost ales preşedinte al CA al Televiziunii Române pe 26 iunie 2012, de membrii CA, fiind validat în această funcţie în data de 3 iulie 2012, de plenul Parlamentului.

Demisia lui Claudiu Săftoiu de la conducerea TVR a venit chiar înaintea şedinţei de plen reunit programată marţi, la ora 14.30, în care urma să fie dezbătut şi votat raportul de activitate al TVR pe 2012.

Potrivit Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, în fiecare an, Televiziunea şi Radioul Publice trebuie să depună la Parlament, până în data de 15 aprilie, rapoartele de activitate. Respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administraţie respectiv.

Cookies