Rareș Bogdan către Drulă: Să lase ranga la ușă, nu poți construi cu ranga! Și premierul îi transmite ceva ministrului Transporturilor

19 apr. 2021
173 Afișari
Rareș Bogdan către Drulă: Să lase ranga la ușă, nu poți construi cu ranga! Și premierul îi transmite ceva ministrului Transporturilor
Cătălin Drulă, vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor. Sursă foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu declară că încă așteaptă planuri de reducere a cheltuielilor din ministere și că va evalua miniștrii pe ceea ce fac și nu pe ceea ce spun că fac. Acesta a fost răspunsul la întrebarea jurnaliștilor dacă îl va revoca pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care a spus despre Cîțu că e un „zombie politic”. Și prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, i-a transmis un mesaj ministrului Transportului, Cătălin Drulă: „Să lase ranga la ușă”.

Rareș Bogdan către Drulă: Să lase ranga la ușă, nu poți construi cu ranga!

„Am văzut declarația lui Cătălin Drulă, e un ministru bun, dar uneori își uită ranga în mână.

A făcut bine ce a făcut la metrou, dar sunt convins că își lasă ranga la ușă și că ne vom înțelege bine cu Cătălin.

Prerogativa premierului e că el el garantează pentru miniștri și nu îi putem impune că dacă un ministru nu îl satisface din punct de vedere al aplicării programului de guvernare să nu îl schimbe”, a spus Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a făcut o paralelă la reacția pe care Cătălin Drulă a avut-o în cazul conflictului privind demolarea spațiilor comerciale de la metrou: „Un cartel se destructurează cu ranga”.

Și premierul îi transmite ceva ministrului Transporturilor

„Voi evalua miniștrii pe ceea ce fac, nu pe ce spun că fac. Vorbim de reforme și le-am cerut miniștrilor din primul moment să facă reforme și au avut susținerea mea. În momentul acesta – și am vorbit deja despre cheltuieli bugetare – încă nu am văzut un plan de reducere a acestor cheltuieli. Aștept un plan de reformă, aștept un plan de reformă pentru companiile de stat, aștept un plan de reformă în propriul minister. Cel mai simplu mod de a face reformă e să te uiți la propriul minister. Nu te lupți cu sindicatele, nu te lupți cu nimeni”, a declarat premierul Florin Cîțu, într-o conferință de presă, potrivit Digi24.

„De aceea spun că vor fi evaluați nu pe ceea ce spun că fac, ci pe ceea ce fac”, a adăugat Cîțu.

După demiterea din funcție a lui Vlad Voiculescu, premierul Florin Cîțu a fost criticat de Cătălin Drulă, vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor, spunând că este „un zombie politic”.

„A fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional. Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție. (…) Sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om. Și cred că oamenii responsabili din PNL, președintele Iohannis înțeleg ce s-a întâmplat. Din semnalele mele, ei înțeleg ce s-a întâmplat, că nu este business as usual, înțeleg că s-a pierdut încrederea partenerului de guvernare în premier”, a declarat Cătălin Drulă, într-un interviu pentru G4Media.

Cookies