Rareș Bogdan, despre dosarul lui Marian Vanghelie: Posibilă răzbunare

de:
12 mart. 2015
3 Afișari
Rareș Bogdan, despre dosarul lui Marian Vanghelie: Posibilă răzbunare

„Marian Dumitru trebuie spus că era arestat încă din luna septembrie. Deci asistăm la un nou caz construit pe baza unui denunț din partea unei persoane aflate în arest, de luni de zile. Sunt câteva necunoscute aici. Nu s-a vorbit, poate nu s-a dorit să se vorbească despre ele. Acest caz Vanghelie – Oana Mizil a fost început de Parchetul Capitalei, și nu de către DNA. Dacă era început de către DNA, lucrurile aveau o doză mult mai mare de credibilitate. Când e începută de Parchetul Capitalei, de către domnul Bogdan Staicu, aflat în subordinea directă a tripletei Ghiță-Ponta-Nițu, deja îmi miroase a posibilă vendettă politică, posibilă răzbunare, dat fiind că, în acest moment, Marian Vanghelie construia cu Mircea Geoană un partid, care scotea din calcul pe de-o parte UNPR domnului Oprea, iar, pe de altă parte, asigura o majoritate ce putea duce PSD în Opoziție. Lucrul ăsta nu putem să îl neglijăm”, a declarat Rareș Bogdan la Realitatea TV.

Pe de altă parte, jurnalistul Rareş Bogdan a explicat de ce cazul seamănă cu o posibilă răzbunare.

„Domnul Victor Ponta care nu știe să tacă a oferit o informație oamenilor, dornici de a face analize și a ajunge mai departe decât unele comunicate sau știri pe surse oferite de DNA sau de Parchete, atunci când e ridicat un om. Domnul Ponta s-a grăbit, la o oră de la începerea perchezițiilor, în cazul Vanghelie, să ne spună că doamna Gorghiu și-a pierdut un aliat. Ce a vrut să spună? Cum adică doamna Gorghiu, adică dânsul deja îl vedea pe domnul Vanghelie reținut, arestat, și PSR-ul lui Geoană dezintegrat”, a adăugat Rareș Bogdan.

Mai multe percheziţii au avut loc, joi dimineaţa, la sediul Primăriei Sectorului 5, al ADP sector 5 şi la locuinţa primarului Marian Vanghelie. Percheziţiile au fost efectuate într-un dosar de contracte atribuite ilegal pentru reabilitarea unor grădiniţe şi şcoli, iar prejudiciul estimat este de 2 miliarde de lei. Conform televiziunilor de ştiri, Vanghelie, urmărit penal în acest dosar, încasa un comision de 15-20% din suma acordată ilegal pentru lucrări. Conform unor surse citate de Realitatea Tv, Marian Vanghelie a fost denunţat de un apropiat, Marin Dumitru. 

Cookies