RAR, controale temeinice în București și Ilfov. Ce au descoperit inspectorii în trafic

01 iul. 2021
202 Afișari
RAR, controale temeinice în București și Ilfov. Ce au descoperit inspectorii în trafic

RAR a făcut controale temeinice în București și Ilfov în zilele de 29 și 30 iunie. Iată ce au descoperit inspectorii în traficul din oraș.

RAR împreună cu șase echipaje de Control Tehnic în Trafic au făcut controale temeince în București și județul Ilfov.

Acțiunea a avut loc în zilele de 29 și 30 iunie 2021. Scopul a fost acela de a identifica autovehiculele care, prin deficiențele tehnice pe care le au, ar putea pune în pericol siguranța circulației sau produc disconfort altor participanți la trafic.

Controalele demarate de Registrul Auto Român au fost efectuate împreună cu polițiștii rutieri. 172 de mașini au fost verificate în aceste două zile. Dintre acestea:

  • 120 de mașini prezentau deficiențe majore și/sau periculoase,
  • 26 de autovehicule au fost încadrate în categoria „pericol iminent de accident”.

Pe lângă acestea, un procent de 15,7% din mașinile verificate nu erau în parametrii optimi pentru emisiile poluante. 11 autovehicule din cele 172 aveau ITP expirat sau anulat.

„15,7% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante”, transmite RAR într-o postare pe pagina de Facebook.

Prioritatea Registrului Auto Român rămâne menținerea stării tehnice corespunzătoare a mașinilor. Recomandări pentru șoferi făcute de inspectorii RAR:

  • să nu se ignore eventualele probleme și defecțiuni ale autevehiculelor,
  • să vă adresați unui service autorizat pentru a vă păstra mașina în parametri de siguranță.

RAR le reamintește șoferilor că talonul mașinii reținut în trafic de polițiștii rutieri poate fi redobândit în urma unei reinspectări tehnice. Această reinspectare are scopul de a certifica remedierea defecțiunilor constatate anterior.

„Demersul este posibil la oricare dintre reprezentanțele Registrului Auto Român”, declară RAR.

În zilele de 23 și 24 iunie 2021, inspectorii RAR au făcut controale și în județele Brăila, Constanța, Galați, Ialomița, Tulcea și Vrancea. Controalele au fost efectuate împreună cu polițiștii rutieri. 423 de mașini au fost verificate în trafic, iar dintre acestea:

  • 243 prezentau deficiențe majore și/sau periculoase,
  • 49 de mașini au fost încadrate în categoria “pericol iminent de accident”.

Un procent de 11,93% dintre mașini prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante. 22 de mașini aveau ITP expirată sau anulată.

Sursă foto: Facebook/ Registrul Auto Român Oficial

Cookies