ARHIVA B365

RAR a modificat certificatul eliberat la ITP. Ce informaţii cuprinde acum certificatul

Din primele zile ale acestui an, mașinile care trec de ITP vor primi o copie și în limba engleză a certificatului eliberat. Mai mult, documentul atât în română, cât și în engleză va conține o serie de date noi. Astfel, apar informații despre starea tehnică a mașinii, eventualele avarii constatate și numărul de kilometri parcurși până la acel ITP, notează amsonline.ro.

Având în vedere că este vorba despre un certificat armonizat stabilit printr-un act normativ UE este necesar ca certificatul să fie disponibil împreună cu anexa la certificatul de înmatriculare pentru prezentare în vederea unor eventuale controale în cazul vehiculelor care au efectuat ITP începând cu 31 decembrie 2013. Dat fiind formatul armonizat, existenţa şi prezentarea certificatului va facilita relaţia cu autorităţile de control din celelalte SM în ceea ce priveşte valabilitatea ITP.

Șoferii sunt obligați să remedieze problemele tehnice la scurt timp după inspecția tehnică, altfel pot fi amendați. Cei care trec granița fără noul certificat în engleză ar putea primi de asemenea amenzi în cazul unor controale.

Proprietarii de automobile care au efectuat însă inspecția în 2012 sau 2013 nu sunt vizați. Aceștia nu sunt obligați să obțină certificatul decât în momentul în care trec din nou pe la ITP.

Eliberarea acestui certificat nu implică obligaţii sau costuri suplimentare pentru deţinătorii de vehicule.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button