Raport UEFA: Suprafaţa de joc de la Naţional Arena, „un pericol pentru siguranţa jucătorilor”

de:
12 sept. 2011
0 Afișari
Raport UEFA: Suprafaţa de joc de la Naţional Arena,

Raportul arată că vizita reprezentanţilor forului de fotbal a fost făcută şi ca urmare a faptului că în 2012 ar urma să se joace pe această Arenă finala Europe League, scrie gsp.ro.

„Suprafaţa de joc este un pericol real pentru siguranţa jucătorilor şi nu se pot disputa meciuri de fotbal profesionist în condiţiile în care nu există o stabilitate.

Cu 10 săptămîni înaintea finalei Europa League, gazonul trebuie refăcut din nou şi adus la condiţiile optime de joc, folosindu-se cea mai nouă tehnologie. Se poate lua exemplul stadionului din Poznan, pe care s-a montat un gazon în luna septembrie 2010 şi a fost nevoie să fie schimbat la începutul anului 2011. Este dorinţa tuturor de a avea terenul în condiţii optime”, se arată în raportul reprezentatului UEFA, Richard Hayman.

„Preţul de 45 de euro pe metru pătrat, în total 360.000 de euro, a fost considerat prea mare pentru montarea gazonului de către firma propusă de Gigi Becali, patronul echipei Steaua Bucureşti. De asemenea şi preţul transportului de 2.200 kilometri era prea mare”, se mai arată în raport.

Cookies