Raportul MCV pentru România va fi publicat la începutul anului 2014

de:
08 oct. 2013
0 Afișari
Raportul MCV pentru România va fi publicat la începutul anului 2014

Iniţial, Comisia Europeană anunţase că raportul va fi publicat în decembrie 2013.

Întrebat de sesizarea ActiveWatch şi a Asociaţiei pentru Monitorizarea Justiţiei privind situaţia de la DNA, oficialul european a precizat că următorul raport MCV va aborda şi acest subiect.

„Nu sunt la curent cu această scrisoare. Dar ştiu că CE a primit o serie sesizări de la organizaţiile non-guvernamentale privind situaţia DNA din România din ultimele zile, provocată de unele dispute referitoare la numirea unor procurori (…) Comisia nu a comentat, nu comentează şi nu va comenta numirile individuale, cazurile particulare ale unor procurori. Nu acesta este rolul nostru. Comisia Europeană va aborda, cu siguranţă, situaţia de la DNA în următorul raport, care va fi publicat la începutul anului viitor”, a spus purtătorul de cuvânt, citat de Mediafax.

Totodată, Mark Gray a reamintit importanţa DNA în îndeplinirea obiectivelor trasate României în cadrul MCV.

„În toate rapoartele sale, Comisia Europeană a identificat DNA ca una dintre cele mai eficiente instituţii care au permis României să progreseze în îndeplinirea obiectivelor din cadrul MCV. DNA are un palmares puternic în ceea ce priveşte independenţa şi obiectivitatea”, a mai spus Gray.

Cookies