ARHIVA B365

Raportul Corpului de Control:Terenurile de la Nana cumpărate de Băsescu, restituite ilegal

Terenurile familiei Băsescu au fost obţinute ilegal de către foştii proprietari, potrivit raportului Corpului de Control al premierului. Potrivit aceluiaşi raport, există multe semne de întrebare şi asupra firmei care a strâns toată suprafaţa de teren şi i-a vândut-o fiicei preşedintelui. Guvernul va sesiza ANI în acest caz, precum şi Parchetul General.

Potrivit raportului, Comisia de Fond Funciar din localitatea Nana a aprobat cereri de reconstituire a dreptului de proprietate pentru persoane care nu erau îndreptăţite. Cererile de reconstituire a dreptului de proprietate au fost aprobate la scurt timp după depunerea acestora, iar în alte cazuri cererile au fost analizate chiar şi după 12 ani. În raport se mai precizează că reconstituirea dreptului de proprietate s-a realizat pe alte terenuri decât vechile amplasamante ale foştilor proprietari.

De asemenea, Corpul de Control al Guvernului a sesizat neregului şi la firma care a strâns toate terenurile şi le-a vândut familiei Băsescu: societatea nu figurează cu domiciliul sau reşedinţa înregistrate în România, nu funcţionează la sediul social declarat, nu a înregistrat venituri din activitatea principală în perioada 2009 – 30.06.2013.

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară că circa 80% din terenurile de la Nana sunt retrocedate ilegal. „Aproape 80% din terenurile de la Nana sunt returnate ilegal. Veţi vedea că practic tot ce e la Nana, de când s-au dat unor aşa zişi proprietari, până când au ajuns la acei italieni, totul este un lung şir de retrocedări ilegale, beneficiarul final fiind Traian Băsescu”, a declarat premierul Victor Ponta.

La finalul lunii martie, Comisia Nana de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi, a început studierea documentelor solicitate autorităţilor naţionale, judeţene şi locale, se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD Ilfov.

Concluziile comisiei vor fi cuprinse în raportul ce va fi prezentat plenului Parlamentului. Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui, a cumpărat 350 de hectare de teren arabil, în localitatea Nana din judeţul Călăraşi. Terenul este compact şi se află pe raza localității Nana, pe tarlaua 28, iar operațiunea de vânzare-cumpărare a fost trecută în Registrul Agricol în data de 19 septembrie 2013.

Sursa: romaniatv.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button