Raport săptămânal privind Pasajul Domnești. În ce stare e proiectul? Ultima toamnă fără pasaj, spun autoritățile

04 nov. 2021
195 Afișari
Raport săptămânal privind Pasajul Domnești. În ce stare e proiectul? Ultima toamnă fără pasaj, spun autoritățile
Raport săptămânal privind Pasajul Domnești. Ultima toamnă fără pasaj, spun autoritățile

După cum a promis, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu a venit recent cu raportul săptămânal privind Pasajul Domnești. Ionel Irinel Scrioşteanu spune că este ultima toamnă fără pasaj.

Un proiect foarte așteptat de bucureștenii dintr-o anumită zonă a Capitalei poate sunt curioși să știe cum mai  avansează lucrările la Pasajul Domnești. Acesta ar trebui să fie următorul deschis pe Centura Capitalei anul viitor.

Ultima toamnă fără pasajul Domnești

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a publicat, în cursul zilei de miercuri, o serie de fotografii de pe şantierul Pasajului Domnești. Acesta ar trebuie să fie următorul deschis pe Centura Capitalei. Oficialul mai spune că acestă toamnă ar putea fi ultima toamnă fără pasaj la Domnești.

„Ultima toamnă fără pasaj la Domnești. După ce s-au finalizat armarea şi montarea elementelor de margine la rampa de coborâre spre Bragadiru, a început turnarea betonului la placa de supra-betonare.”, a anunțat secretarul de stat pe pagnia sa de Facebook.

Mai mult, recent, constructorul a început  armarea plăcii de supra-betonare la rampa de urcare dinspre A1-Chiajna de la pasajul Domenști, mai spune Scrioșteanu. În același timp, s-a finalizat montarea tuturor grinzilor metalice principale, secundare şi intermediare ale tablierului metalic al pasajului.

„Astăzi se toarnă al doilea strat de asfalt la giratoriul de la rampa de urcare-coborâre spre şi dinspre Bucureşti.  A început montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin ale rampei de urcare dinspre A1-Bragadiru şi continuă montarea elementelor prefabricate ale zidurilor de sprijin la rampa de coborâre spre Bucureşti, precum şi montarea predalelor.”, informează sursa citată.

Ionel Scrioşteanu transmite că în prezent se continuă şi relocarea reţelelor de utilităţi, precum şi realizarea reţelei de canalizare pluvială pentru acest proiect.

Lucrările la pasajul Domnești au fost reluate anul trecut, în vară, asta după ce aproape doi ani au avut loc doar blocaje. Ultima era intrarea în insolvenţă a constructorului principal STRACO. Totuși, şantierul şi lucrările au fost preluate de subcontractorul Tracon.

De când au început lucrările de fapt la pasaj

Potrivit informațiilor și proiectului, primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început încă din 2018. Acestea au fost realizate în baza unei autorizaţii de construire parţiale. Apoi, restul proiectului s-a blocat pur și simplu. Unul dintre motive a fost că proiectul tehnic a trebuit complet refăcut. Asta pentru că PMB a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului. Apoi, utilităţile au fost relocate cu foarte mare dificultate, nu în ultimul rând, expropierile iniţiale şi cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate pe o perioadă foarte lungă de timp.

Pasajul Domneşti este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei: Mogoșoaia, care a fost deja inaugurat în toamnă, Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica.

Cookies