RAPORT: Nordul Bucureştiului este viitor pol logistic. Peste 180.000 mp, livraţi în 2019

de:
31 oct. 2018
1 Afișari
RAPORT: Nordul Bucureştiului este viitor pol logistic. Peste 180.000 mp, livraţi în 2019

Această evoluţie are loc în contextul în care vestul Capitalei a devenit încărcat din punct de vedere al dezvoltării de spaţii industriale şi logistice. În ultimul an, Colliers International a consiliat una dintre cele mai mari tranzacţii din piaţa de industrial pentru un client activ pe piaţa de retail, încheiată de retailerul polonez de articole vestimentare LPP, care a adus în România cinci branduri: Reserved, Sinsay, Mohito, Cropp şi House.

„LPP a închiriat o suprafaţă de 22.100 mp într-un proiect dezvoltat de compania belgiană WDP în localitatea Ştefăneştii de Jos, din judeţul Ilfov. Aici, dezvoltatorul belgian WDP a cumpărat un teren de 44 de hectare, într-o tranzacţie intermediată, de asemenea, de Colliers International”, se arată în comunicat.

Directorul departamentului de industrial în cadrul Colliers International, Laurenţiu Duică, consideră că nordul Bucureştiului se conturează ca un viitor pol logistic în special pentru jucătorii din segmentul de e-commerce.

„Aşa cum am estimat încă din 2016, nordul Bucureştiului se conturează ca un viitor pol logistic, în special pentru jucătorii din segmentul de e-commerce. Argumentele noastre cu privire la potenţialul zonei au fost suficiente pentru a convinge unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte industriale şi logistice din România, WDP, să investească în această zonă. Investitorul belgian a cumpărat un teren de 44 de hectare în Ştefăneştii de Jos şi, în mai puţin de un an, am reuşit să atragem un chiriaş de talia LPP, aflat în plină expansiune”, a declarat Laurenţiu Duică.

Centrul de distribuţie de 22.100 mp dezvoltat de WDP, care va sprijini activităţile de e-commerce ale grupului polonez LPP, urmează să fie finalizat în a doua jumătate a anului viitor, moment în care portofoliul imobiliar deţinut de WDP în România va depăşi pragul de 500 de milioane de euro.

Centrul de distribuţie al LPP din Ştefăneştii de Jos va putea să asigure serviciul vânzărilor pe internet al tuturor brandurilor sale în Europa Centrală şi de Est, compania fiind prezentă pe 20 de pieţe externe, printre care Bulgaria, Croaţia, România şi Serbia.

Potrivit Colliers, nordul Capitalei se diferenţiază de zona de vest prin forţă de muncă atrăgătoare din punct de vedere costuri şi disponibilitate. În plus, punctele de livrare a mărfurilor se află mai aproape de nord decât de vest.

„Anul acesta ne îndreptăm spre o creştere de cel puţin 40% a livrărilor de spaţii industriale moderne, depăşind precedentul volum record de livrări atins în 2017, de aproximativ 0,5 mil. mp. În primul semestru din 2018 au fost livraţi 330.000 mp de spaţii de depozitare moderne (excluzând spaţiile dezvoltate direct de către potenţiali chiriaşi). Livrările din Bucureşti au fost înregistrate cu precădere în zonele de vest şi nord, însumând peste 110.000 mp, Timişoara a adăugat 38.000 mp, iar Piteşti şi Ploieşti, câte 20.000 mp fiecare”, se arată în comunicat.

Cookies