RAPORT laborator Italia: Din ce este făcut acoperişul de pe Naţional Arena

de:
03 mart. 2016
0 Afișari
RAPORT laborator Italia: Din ce este făcut acoperişul de pe Naţional Arena

„S-au făcut niște teste în România, din care a rezultat că acel material este clasificat clasa C, adică arde ca hârtia. Producătorul materialului respectiv a făcut niște teste într-un laborator în Italia — un laborator acreditat și notificat la Bruxelles — a venit cu rezultatul testelor pe acel material. A rezultat că el se clasifică în clasa B. Acest material a fost depus la Ministerul Dezvoltării pentru obținerea agrementului, pe data de 24 februarie 2016. Așteptăm de la Ministerul Dezvoltării să îl analizeze și în funcție de decizia pe care o va lua, să vedem: avem agrement sau nu”, a răspuns edilul unei întrebări venite din partea presei, în cadrul unei întâlniri de lucru care viza consolidarea clădirilor cu risc seismic.

El a menționat că în cazul în care MDRAP va lua o decizie favorabilă, se poate obține și autorizația de risc la incendiu.

„Aș fi mulțumit să mi se spună că este un test făcut de un laborator notificat la Bruxelles — recunoscut că testele care se fac în cadrul lui sunt conforme — și să se dea acel agrement, pentru că practic nu există un agrement în vederea eliberării autorizației de siguranță la incendiu”, a precizat Sava, citat de Agerpres. 

El a reiterat că nu își poate asuma deschiderea Național Arena în lipsa autorizațiilor necesare.

„Nu e vorba să îmi asum responsabilitatea. Este vorba de riscul prin care eu, printr-un elan de… nici nu am cuvinte să-l numesc … să supun 55.000 de oameni unui pericol. Este un lucru pe care nu îl voi face niciodată”, a conchis el.

CITEŞTE ŞI Primarul Răzvan Sava, criticat pentru că nu-şi asumă redeschiderea Arenei Naţionale

Primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluță, îl acuză pe Răzvan Sava, primar general interimar, că nu își asumă responsabilitatea în ceea ce privește redeschiderea stadionului Național Arena.

Cookies