FIT CITY

RAPORT IML. Din ce cauză a murit la şcoală elevul de 12 ani din Măgurele

Un elev în clasa a VI-a la Liceul Teoretic „Horia Hulubei” din oraşul Măgurele, a murit miercuri dimineaţă, după ce a făcut convulsii şi a căzut, cu puţin timp înainte de începerea cursurilor. Medicii chemaţi de urgenţă pentru a-i acorda primul ajutor nu au mai putut face nimic pentru copil şi au constatat decesul.

Potrivit Mediafax, legiştii au constatat în urma necropsiei că băiatul suferea de o malformaţie congenitală vasculară.

Anchetă în cazul copilului mort subit la școală

O anchetă internă, dar și una a Inspectoratului Școlar Ilfov se desfășoară la Liceul „Horia Hulubei” unde a murit miercuri un elev din clasa a VI-a, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul școlar general Coca Codreanu.

„A fost un anevrism care s-a rupt. Anevrismul aortic reprezintă o zona slăbită şi «umflată» în peretele aortei. Când aorta anevrismală este slăbită, se poate rupe şi provoacă hemoragie ce poate provoca deces rapid”, au spus legiştii, precizând că ruperea anevrismului aortic este pe locul 15 în lista cauzelor de deces.

Inspectorul general şcolar al judeţului Ilfov, Coca Codreanu, a declarat că femeia de serviciu a fost cea care l-a preluat pe băiat de pe holul şcolii, în jurul orei 07.40, şi l-a dus în clasă, iar ulterior acestuia i s-a făcut rău. Codreanu a precizat că mama băiatului este cadru didactic în acea şcoală, iar tatăl este şofer la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Un copil de 12 ani a murit, la şcoala din Măgurele, miercuri dimineaţă, după ce i s-a făcut rău

Un elev din clasa a VI-a de la şcoala din Măgurele a murit, miercuri dimineaţă, după ce i s-a făcut rău.

Copilul, elev în clasa a VI-a, a fost preluat de femeia de serviciu de la şcoala din Măgurele, în jurul orei 7.40 şi dus în bancă. Atunci când şi-a lăsat ghiozdanul la bancă, elevul de 12 ani i-a spus femeii că îi e rău, s-a înnegrit la faţă şi a căzut.

Ambulanţa a ajuns la faţa locului, medicii au încercat să-l resusciteze, dar nu au mai putut face nimic. Decesul a fost confirmat în jurul orei 10.00. Inspectoratul Şcolar Ilfov a anunţat că a fost o moarte naturală.

Elevul care a murit miercuri dimineaţă este copilul unui cadru didactic.

O anchetă a fost demarată în acest caz.

„Asistenta şcolii era şi a intervenit, i-a acordat primul ajutor, a chemat ambulanţa, însă nu s-a mai putut face nimic. S-a confirmat decesul, cauza fiind infarctul miocardic. La cabinetul medical avem doar asistent, nu şi medic pentru că nu avem personal. Sunt în jur de 1.000 de elevi la liceul teoretic din Măgurele. Acel copil este fiul unui cadru didactic din acea şcoală, iar tatăl lucrează pe ambulanţă”, a declarat Coca Codreanu, inspector şcolar general Ilfov la Realitatea Tv.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button