Rânduială specială de înmormântare pentru Mălina Olinescu

de:
15 dec. 2011
0 Afișari
Rânduială specială de înmormântare pentru Mălina Olinescu

Potrivit unui comunicat transmis joi de Secretariatul Arhiepiscopiei Bucureştilor, precizarea constituie un răspuns la cererea mamei Mălinei, Doina Spătaru, care a solicitat oficierea obişnuitei slujbe de înmormântare pentru artista Mălina Olinescu, scrie Agerpres.

„Sinuciderea este un păcat greu, condamnat de Biserică, iar canoanele bisericeşti nu permit oficierea obişnuitei slujbe de înmormântare pentru sinucigaşi, iar această măsură are rol pedagogic, cu scopul prevenirii şi descurajării unor astfel de cazuri”, afirmă sursa citată.

Din primele cercetări ale organismelor abilitate privind circumstanţele morţii Mălinei Olinescu rezultă că cea mai probabilă cauză a decesului artistei a fost sinuciderea, iar din relatările celor apropiaţi reiese că artista ar fi afirmat public de mai multe ori că intenţionează să se sinucidă, ceea ce, în opinia Bisericii, „denotă o atitudine necreştină”.

Arhiepiscopia Bucureştilor precizează însă că „dacă în urma cercetărilor organismelor abilitate se va dovedi o altă cauză a morţii Mălinei Olinescu, atunci slujba oficiată acum pe scurt se va completa cu celelalte părţi ale slujbei de înmormântare obişnuite”.

Cântăreaţa Mălina Olinescu a murit în noaptea de duminică spre luni după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc din Capitală.

Un echipaj SMURD a fost solicitat de un cetăţean în zona Gării de Nord, în jurul orei 1,00, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca. Medicii au încercat să o resusciteze mai bine de 30 de minute, dar fără nici un rezultat.

Trupul cântăreţei a fost transportat la IML pentru autopsie.

Mălina Olinescu s-a născut pe 29 ianuarie 1974, la Bucureşti. În 1998, a reprezentat România la Eurovision, la Birmingham, Anglia, cu melodia „Eu cred”.

Cookies