Rampa minusculă improvizată din plăci, soluția unui bucureștean inventiv, care s-a săturat să tot dea cu bara mașinii în bordura din parcare

13 mai 2024
42299 afișări
Rampa minusculă improvizată din plăci, soluția unui bucureștean inventiv, care s-a săturat să tot dea cu bara mașinii în bordura din parcare
Rampa minusculă improvizată din plăci, soluția unui bucureștean inventiv, care s-a săturat să tot dea cu bara mașinii în bordura din parcare | Sursă foto: Ai parcat ca un bou București - Facebook

Un bucureștean inventiv a construit o rampă minuscuă când a văzut că locul de parcare îi aduce multe bătăi de cap, adică când bara mașinii atingea bordura.

Rampa minusculă, soluția aleasă de un bucureștean inventiv

Un cetățean din București, posesorul unei mașini joase a construit o rampă minusculă pentru a evita o posibilă întâlnire nedorită dintre bară și bordură. Adică cine vrea ca mereu să-și zgărie mașina în propriul loc de parcare? Cu siguranță, absolut nimeni.

Pe lângă toate parcările neregulamentre din oraș, acest bărbat a decis ca el să fie excepția. Putea să-și lase mașina cu botul în drum, încurcând astfel circulația, dar a ales să fie creativ.  Minirampele nu încurcă pe nimeni, chiar sunt însemnate cu numărul de înmatriculare a bucureșteanului.

Această invenție a fost observată de un trecător, fotografiată și postată pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București”. La această postare au apărut și câteva comentarii negative, dar majoritatea persoanelor l-au susținut pe creatorul acestor minirampe.

Așadar, decât să ne parcăm mașinile în intersecții, în stațiile STB, pe spațiul verde sau în mijlocul trotuarului, ar trebui să ne punem imaginația la treabă, să găsim soluția perfectă pentru noi, dar și pentru „vecinii noștri”.

Șoferilor le este interzis să parcheze pe trotuar, conform legislației în vigoare

Se interzice staționarea voluntară a vehiculelor: Pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3).

Pe lângă trotuare, mai sunt și alte locuri interzise parcării:

  • în toate cazurile în care este interzisă oprirea,
  • în zona de acțiune a indicatorului „Staționarea interzisă” și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării,
  • în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice,
  • în pante și în rampe,
  • în locul unde este instalat indicatorul „Staționare alternantă”, în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul „Zona de staționare cu durată limitată”, peste durata stabilită.

Desigur, toată lumea știe ce se întâmplă dacă nu se respectă aceste regului. Da, ați ghicit! Riscăm să primim o mare amendă.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies