Ramona Mănescu şi Nicolae Moga, noii miniştri care au depus jurământul. Mihai Fifor – vicepremier

de:
24 iul. 2019
0 afișări
Ramona Mănescu şi Nicolae Moga, noii miniştri care au depus jurământul. Mihai Fifor - vicepremier

La cermonie a fost prezenţi premierul Viorica Dăncilă şi majoritatea membrilor Cabinetului.

Cei trei noi membri ai Guvernului au depus jurământul, după care şeful statului a dat mâna cu cei prezenţi şi a părăsit sala, fără a rosti un discurs sau a face vreo declaraţie.

Noii miniştri au fost instalaţi la câteva ore după ce preşedintele a semnat decretele de numire.

Cu o zi în urmă, preşedintele a avut noi critici dure la adresa coaliţiei de guvernare.

De asemenea, întâlnirea Iohannis – Dăncilă are loc după ce aceasta a fost desemnată candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, postură din care a declarat că îl poate învinge pe Klaus Iohannis.

Preşedintele a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Carmen Daniela Dan, ministrul afacerilor interne, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului şi decretul prin care este numit în funcţia de membru al Guvernului Nicolae Moga, ministrul afacerilor interne;

De asemenea, Iohannis a semnat decretul prin care este revocat de la Externe Teodor-Viorel Meleşcanu şi cel prin care este numită în loc Ramona Mănescu.

Şeful statului a mai semnat şi decretul prin care este numit în funcţia de membru al Guvernului Mihai-Viorel Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Sursa: news.ro

Cookies