„Rămân în continuare în partid”. Dacian Cioloș a oferit declarații de presă în urma demisiei de la șefia USR

07 feb. 2022
91 Afișari
„Rămân în continuare în partid”. Dacian Cioloș a oferit declarații de presă în urma demisiei de la șefia USR
„Rămân în continuare în partid”. Dacian Cioloș a oferit declarații de presă în urma demisiei de la șefia USR. Sursa foto: RFI

Dacian Cioloș a oferit luni declarații de presă în urma demisionării din funcția de președinte al USR. Decizia acestuia vine după ce proiectul său de modificare a funcționării și structurii partidului a fost respins de Biroul Național al USR.

Fostul președinte al Uniunii Salvați România, Dacian Cioloș, a oferit o serie de declarații privind viitorul său în partid, dar și ce a motivat decizia sa de a demisiona de la conducerea USR, potrivit G4media.

„Rămân în continuare în partid”, a declarat Dacian Cioloș

Dacian Cioloș a precizat că demisia sa din conducerea USR a fost cauzată de respingerea proiectului său de modificare a partidului, deoarece scopul pentru care acesta ar fi participat la alegerile interne. Mai mult, Cioloș susține că acest gest este unul „firesc și de bun simț”, dat fiind faptul că nu beneficiază de susținerea Biroului Național al partidului.

Totuși, acesta a declarat că va rămâne în continuare membru al USR, în timp ce funcția de președinte interimar va fi ocupată de Cătălin Drulă până la congresul pentru alegerile interne.

„Cred că un partid nu poate fi credibil decât în măsura în care are coeziune în interior”, a declarat Dacian Cioloș.

„Nu am în calcul să refac proiectul PLUS”

Cioloș a reamintit în cadrul conferinței de astăzi faptul că înaintea alegerilor interne din vară i-a propus lui Dan Barna ca niciunul să nu candideze la conducerea partidului pentru a nu apărea riscul unei „regenerări”. De asemenea, Dacian Cioloș a precizat că nu va mai candida la funcția de președinte în congresul extraordinar, dar și că proiectul PLUS nu va fi refăcut.

Nu în ultimul rând, fostul președinte USR a precizat că nu a mai discutat de candidatura la prezidențiale deoarece pentru acest lucru e necesar „un partid puternic, care să te susțină”.

Decizia lui Dacian Cioloș vine după ce, luni, în cadrul unei alte şedinţe a Biroului Naţional, proiectul de modificare a structurii şi funcţionării partidului, propus de către el, a fost respins cu 11 voturi pentru şi 14 voturi împotrivă. Proiectul vine la patru luni după instalarea sa în funcție, timp în care, spune el, e posibil să se fi format neînțelegeri între intențiile sale și cele ale Biroului Național.

Cookies