Raluca Turcan speră că un milion de români s-au întors în țară, din diaspora, din cauza pandemiei. Și acum, ce face cu speranța?

21 apr. 2021
96 Afișari
Raluca Turcan speră că un milion de români s-au întors în țară, din diaspora, din cauza pandemiei. Și acum, ce face cu speranța?

Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, a declarat marți seară în cadrul unui interviu pentru Digi24 că aproximativ un milion de români s-au întors în țară din cauza pandemiei de coronavirus.

„Avem o cifră, însă este acum fluctuantă, pentru că urmează activitățile sezoniere”, a spus Raluca Turcan, întrebată câți români s-au întors din străinătate din cauza pandemiei, potrivit Digi24.

„Sunt unii care pot să se înscrie la sistemul de șomaj, dacă îndeplinesc condițiile. Însă, pe fond, pentru cei care urmează să plece în străinătate avem următoarele măsuri – pentru că am avut aglomerări la aeroporturi, muncă în condiții abuzive din partea angajatorilor în străinătate – și pregătim o ordonanță de urgență care va intra în ședința de guvern săptămâna aceasta sau cealaltă prin care să întărim legătura dintre agențiile de plasare a forței de muncă și angajații care pleacă în străinătate, să creștem gradul de conștientizare și de informare cu privire la condițiile de mună în străinătate”, a completat ministrul muncii.

Raluca Turcan a fost întrebată ce cifră estimează cu privire la numărul de români întorși în țară din cauza pandemiei de COVID-19, iar răspunsul ministrului muncii a fost „sper că un milion”, conform sursei citate.

Cookies