ARHIVA B365

Raluca Turcan: PSD vrea să adopte tacit ordonanta de renuntare la titlul de doctor

De cealalta parte, social-democratul Sorin Iacoban, vicepresedintele Comisiei, sustine ca a suspendat sedinta de astazi a comisiei din lipsa de cvorum, scrie Mediafax, citată de hotnews.ro.

Raluca Turcan a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca vicepresedintele comisiei pentru Invatamant din Camera Deputatilor, social-democratul Sorin Iacoban, care a preluat prerogativele de presedinte dupa numirea fostului presedinte Sorin Grindeanu ca ministru, a refuzat sa puna pe ordinea de zi dezbaterea acestei ordonante, relateaza Mediafax.

„Reprezentantii PSD au refuzat in mod repetat sa discute ordonanta 94 care il spala de plagiat pe Victor Ponta. Maine, in plen, cel mai probabil Ordonanta va fi aprobata tacit. Ordonanta, pe langa faptul ca il spala de plagiat pe Victor Ponta, aduce lovituri standardelor educatiei si noi aveam amendamente”, a afirmat Turcan, potrivit agentiei de presa citate.

Potrivit Mediafax, PNL va cere miercuri dezbaterea ordonantei in plen fara raportul comisiei si va solicita in scris presedintelui Camerei Deputatilor revocarea din functie a vicepresedintelui comisiei, Sorin Iacoban (PSD).

Termenul de adoptare a Ordonantei expira pe 2 martie si daca aceasta nu va fi adoptata in sedinta Camerei de miercuri, Ordonanta va fi adoptata tacit deoarece pana la 2 martie nu mai are loc alta sedinta, scrie agentia.

De cealalta parte, deputatul PSD Sorin Iacoban sustine ca a suspendat sedinta de astazi, 24 februarie 2015, a Comisiei pentru Invatamant din Camera Deputatilor din lipsa de cvorum. Acesta afirma intr-un comunicat remis HotNews.ro ca „pentru ca sedintele comisiei sa se desfasoare in mod regulamentar este necesara prezenta majoritatii membrilor.”

„Avand in vedere faptul ca, din cei 26 de membri ai Comisiei pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport au fost prezenti astazi, la ora convocarii, doar 12 deputati, am decis, in calitate de vicepresedinte (conform art. 48 al Regulamentului Camerei Deputatilor), amanarea sedintei pentru o alta data, in vederea respectarii legalitatii”, sustine Iacoban.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button