Raluca Turcan nu vrea salariu la stat cumulat cu pensia. Totuși la privat orice este posibil după noua lege

17 feb. 2021
773 Afișari
Raluca Turcan nu vrea salariu la stat cumulat cu pensia. Totuși la privat orice este posibil după noua lege

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a explicat, marți, la România TV, că pensionarii se pot reangaja la stat, însă cu o singură condiție, aceea de a renunța la pensie. Totuși, pensia se poate cumula cu salariul la privat.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat și că cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să opteze între pensie și salariu.

Mesajul transmis de Raluca Turcan

„Avem foarte mulți oameni care în momentul de față se pensionează anticipat și se reangajează la stat cumulând pensie și salariu. Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat. Dacă aleg salariul, le permitem să se pensioneze la vârsta pe care și-o aleg, maximum 70 de ani, ca să fie în continuare salariați”, a spus Raluca Turcan la România TV.

„Pot cumula pensia cu salariul la privat, dar nu la stat. Dacă sunt pensionari și trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunță la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”, a adăugat ea.

Ministrul a spus că proiectul va fi prezentat în zilele următoare.

Strategie pentru persoanele cu dizabilități

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat o strategie pentru persoanele cu dizabilități, astfel încât acestea să poată avea un loc de muncă.

„Avem o strategie pentru persoanele cu dizabilități și în funcție de dizabilități vor beneficia de integrare în muncă”, a spus Turcan la România TV. Ea a dat ca exemplu persoanele cu dizabilități locomotorii, despre care spune că și-ar putea găsi un loc de muncă în domeniul IT.

„Toate persoanele cu dizabilități vor primi pachete de servicii integrate, care să le faca viața mai ușoară”, a adăugat Turcan.

Cookies