Raluca Turcan nu și-a plătit încă amenda pe care „a cerut-o” fiindcă n-a purtat mască. „Mai am cred că zece zile să o plătesc. Pe fond, sunt un om care respectă regulile”

07 apr. 2021
46 Afișari
Raluca Turcan nu și-a plătit încă amenda pe care

Raluca Turcan a spus marți seară în cadrul unei emisiuni la postul Digi 24 că nu a plătit amenda primită după ce au fost făcute publice fotografii în care aceasta era surprinsă fără mască la o acțiune ecologică în Tălmaciu, județul Sibiu. Ea a spus că și-a învățat lecția și că „nu e de glumă” cu noul coronavirus.

Mai întăi, Raluca Turcan a declarat că a plătit amenda. Apoi, a nunațtat puțin. A spus că a primit înștiințarea prin poștă și că mai are zece zile la dispoziție pentru a plăti jumătatea din amenda de 500 de lei.

„Nu ai voie ca lider politic important să lași nicio secundă garda jos”

„Mai am cred că zece zile să plătesc. Am primit înştiinţarea în cutia poştală. Am 15 zile să plătesc jumătate din 500 de lei, dacă nu, o plătesc la valoarea întreagă. Povestea aceasta este o lecţie de viaţă şi anume că nu ai voie, ca lider politic important şi factor de decizie, să laşi nicio secundă garda jos, pentru că şi o secundă din 100 de secunde dacă ai lăsat garda jos semnalul este negativ şi suporţi consecinţele. A fost o clipă de neatenţie pe fond pentru care îmi pare foarte rău. Pe fond, sunt un om care respectă regulile şi întotdeauna am îndemnat la respectarea regulilor. În niciun caz nu a fost un îndemn la nesupunere. Evident că, în acest context, trebuia să fiu mult mai atentă şi, de aceea, pe fond, îmi pare rău, pentru că mesajul public a fost unul negativ, a fost aruncat în derizoriu un eveniment frumos pe care l-am făcut, am plantat 1300 de puieţi. Mai ales îmi pare rău pentru că, structural, sunt un om care respectă regulile şi se străduieşte să facă lucrurile ca la carte. Asta m-a făcut, încă o dată, să înţeleg că nu ne permitem niciun moment de neatenţie”, a spus Raluca Turcan în cadrul emisiunii de la Digi 24.

„Nu e de glumă cu această boală însă am greșit”

Vicepremierul României a mărturisit că a avut rude și persoane cunoscute care au murit din cauza COVID-19, dar și că îi este în continuare teamă de virus.

„Nu e de glumă cu această boală şi de aceea, din momentul zero, şi în calitatea mea de vicepremier şi de ministru am îndemnat, secundă de secundă, la respectarea regulilor. Însă am greşit. Nu există nicio scuză pentru o greşeală pe care o faci, dar pe de altă parte poate că şi oamenii care respectă foarte mult regulile se întâmplă să aibă momente de neatenţie după un an greu. Așadar, e o lecţie pe care am învăţat-o, am plătit amenda, am cerut să fiu amendată şi mesajul meu public este că îmi pare grozav de rău şi îi îndemn pe toţi oamenii să nu lase nicio secundă garda jos. Nu ştii niciodată cum loveşte acest virus şi, până la urmă, noi înșine trebuie să fim modele pentru cei din jur”, a declarat Raluca Turcan în cadrul aceleiași emisiuni.

Raluca Turcan, oameni mulți, măști puține (spre deloc)

Săptămâna trecută, fotografii ale vipremierului Raluca Turcan fără mască în mai multe împrejurări în care purtarea măștii este obligatorie au provocat o mare dezbatere publică.

raluca turcan

A doua zi după apariția imaginilor,  Raluca Turcan declara că „a cerut să fie amendată” pentru că a participat în weekendul precedent la o acțiune de împădurire unde nu a respectat distanțarea socială și nu a purtat mască de protecție.  „Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare.”, a precizat Turcan în postarea cu pricina.

Raluca Turcan a fost sancționată contravențional joia trecută, la o zi după ce a cerut public acest lucru, pentru nepurtarea măștii de protecție și pentru că s-a pozat înghesuită într-o remorcă cu opt persoane, între care și un minor. Tot joia trecută, premierul Florin Cîțu a spus că a sunat-o pe Raluca Turcan pentru a-i spune să meargă să plătească amenda primită.

„Nu este niciun dublu standard, le-am cerut tuturor celor… şi celor doi colegi să plătească amenda. Pe doamna Raluca Turcan am sunat-o azi-dimineaţă, i-am spus să se prezinte, să plătească amenda singură, şi toţi cei care încalcă legea vor trebui să plătească”, a spus Florin Cîțu.

 

Cookies